Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Hjelp orkan-rammede på Cuba

Orkanen Matthew har forårsaket store skader på Cuba. Baracoa er et av områdene med voldsomme ødeleggelser.
Foto: Alejandro Ernesto/EPA

Orkanen Matthew kvernet og raserte østspissen av Cuba natt til 5. oktober etter å ha skapt store ødeleggelser på Haiti på sin ferd nordover i Karibien. Det var fem kommuner og samfunn som ble ødelagt og 90 prosent av hjemmene er i ruiner i San Antonio del Sur, Imias, Baracoa, Maisi og Yatera. Store vannmengder med over 1000 mm nedbør i løpet av ett døgn og vind i over 200 km i styrke feide hustak og bygningsmasse over ende som korthus.

Myndighetene på banen

Infrastrukturen er ødelagt, og sannsynligvis også vann og avløpssystemer. Pastor Aramis Rodriguez forteller at myndighetene har sendt inn helikopter for å få overblikk over omfanget av ødeleggelsene. Til Baracoa har de sendt inn lastebiler som de håper kan ta seg frem. De rammede områdene er uten annen forbindelse med omverdenen, men bilder blir sendt ut på nett og mobil. Myndighetene sier de trenger en uke på å danne seg et korrekt bilde av skadeomfanget.

Foto: Alejandro Ernesto/EPA 

Støtte fra Normisjon 

Fra tidligere katastrofer vet vi at cubanske myndigheter er meget effektive til å få gjenreist infrastruktur med vann og kloakk. Offentlige bygninger og fabrikker blir prioritert. Men vanlige folk må klare seg så godt de kan. Det er på dette grunnplanet at kirken gjør en uegennyttig innsats. Dette så vi bevis på i 2012, da orkanen Sandy feide inn over Santiago by. Da tok Den lutherske kirken initiativet til en felles kirkelig dugnad, og Normisjon var den første utenlandsenheten som kanaliserte pengestøtte.

Nå skjer det samme med utgangspunkt i Guantanamo by. Også denne gang vil Normisjon være en konstruktiv samarbeidspartner, som vil ledsage våre venner i nød.

Støtt derfor kirkene med en raus gave til redningsaksjonen!

Hvordan gi:
1. Vipps til 10709 og merk gaven "Cuba" + din navn og addresse
2. Gi med kort her!
3. Benytt gavekonto: 1503.02.13537 (Normisjon) Merk: Orkan Cuba eller kampanje nr 7001218