Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Dobbel Dove Awards-vinner til Soul Children-festivalen

Anthony Brown & Group Therapy kommer direkte fra USA og Dove-awards til festival i Oslo.
Foto: SCF og promo

– Dette er jo kjempestas! Både at de vant og at de kommer rett til oss, sier kordronning Ragnhild Hiis Ånestad. Awards er en amerikansk musikkpris som hedrer kristen musikk. Prisen henger høyt hos kristne utøvere, kan Hiis Ånestad fortelle.

Artister og 2000 barn


Sammen med en rekke artister fra inn-og utland skal Anthony Brown & Group Therapy opptre under årets festival.

– Av andre som kommer, kan jeg nevne Chip Kendall, Samuel Ljungblahd, Emmy og Ella- som for øvrig er døtrene til Linda Børud, Lisa og Sofie Børud, danseren Navid, samt den svenske parkourgruppa Phoenix Freerun, som vi tror vil gjøre suksess blant gutta. I tillegg kommer mange flere artister, og ikke minst cirka 2000 påmeldte deltakere, sier Hiis Ånestad.

Enda en gang gjør hun og resten av Soul Children-teamet seg klar for en storstilt festivalhelg. Barn og unge fra hele landet skal innta hovedstaden, og et tett program er fullt av høydepunkter.

– Alle deltakerne skal blant annet gå i parade opp Karl Johan ledet an av Kampen Janitsjar på lørdagen. Dernest skal vi ha koropptreden under friluftskonserten på Universitetsplassen, der Suite 16 blir med. Et annet høydepunkt er finalekonserten på søndag med et stort felleskor som vil bestå av de rundt 2000 deltakerne i alderen 10-19 år. For min egen del er det veldig stas å møte de lokale korlederne fra ulike deler av landet, det er noe jeg setter stor pris på, forteller Hiis Ånestad.

I anledning festivalhelgen er både hun og Oslo Soul Children invitert med på God Morgen Norge, Nitimen og NRK Super.

Storstilt i Spektrum
I år som i fjor skal Oslo Spektrum huse festivalen.
– Tenk at vi skal være i Spektrum, det er et eventyr. Det er helt utrolig at det er vi som får oppleve alt dette, sier Hiis Ånestad som kjenner seg både ydmyk og stolt. Hun legger til at det er spesielt å tenke på at korbevegelsen hun startet tidlig på 2000-tallet har kommet så langt som den er, med rundt 300 kor fordelt på Norge og mange andre land i verden.

– Soul Children når ut til stadig flere land og vi får stadig flere kontakter. Gud har en plan med å nå den nye generasjonen med evangeliet gjennom musikk, og det begynner vi å se litt av. Det er fantastisk å være med på, sier Hiis Ånestad.

I morgen braker det løs; festivalen går av stablen 14.-16. oktober.

– Jeg håper at de som kommer vil få det bra og at de kjenner på et stort, kristent fellesskap. Deltakerne vil få mange spennende opplevelser og minner for livet. Men mest av alt håper vi at de unge skal få oppleve livsforvandlende møter med Jesus.

Fakta/Soul Children:
- Startet som ett enkelt kor på Korsvoll i Oslo ledet av Ragnhild Hiis Ånestad
- Soul Children-bevegelsen rommer nå rundt 300 kor i Norge og i resten av verden
- Soul Children er et av Acta- barn og unge i Normisjon sine konsepter
- For tolvte gang arrangeres Soul Children-festivalen i Oslo
- I år har Oslo Soul Children 15 årsjubileum
- Rundt 2000 barn og unge fra hele landet er påmeldt til årets festival
- I år har rekordmange 100 kor meldt sin ankomst
- Artister fra inn-og utland kommer, blant andre Anthony Brown & Group Therapy, som nettopp har vunnet to Dove-priser i USA