Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Soul Children satte preg på Oslo

MASSEKOR: Over 1800 unge Soul Children korsangere var samlet til mass choir konsert på Universitetsplassen i Oslo lørdag.
Foto: Ingunn Marie Ruud, KPK

I helgen har 1800 barn og ungdom vært samlet til Soul Children festival i Oslo Spektrum. Festivalen er for korsangere fra 5. klassetrinn og oppover, og deres korledere og arrangeres i år for 12. året på rad.

 

FYLTE PLASSEN: Koret med over 1800 deltagere fylte trappene på Universitetsplassen for friluftskonserten. Foto: Ingunn Marie Ruud, KPK

Malene Kilvær (17) og Keziah Killmer (19) som til vanlig med i Oslo Soul Childrens tenåringskor Oslo Soul Teens har vært med i koret i mange år og er også veteraner på festivalen.

– Vi er med fordi det er utrolig gøy. Det er et veldig stort felleskap hvor du får lov til å kose deg skikkelig med mange tusen mennesker, forteller Malene.

 

VETERANER: Malene Kilvær (17) og Keziah Killmer (19) fra Oslo Soul Teens var med på Soul Children festivalen for femte gang. Foto: Ingunn Marie Ruud, KPK

Kor-bevegelsen Soul Children er i stadig vekst, og er et konsept som eksporteres til stadig flere land. I Norge er det nå over 150 aktive Soul Children-kor og det finnes avleggere i over 10 andre land. 

Internasjonale artister

I tillegg til å delta på korøvelser, workshops og kveldsunderholdning har deltagerne to store konserter med festivalens Mass Choir, stort orkester og internasjonale artister i løpet av helgen.

– Det er mange kule internasjonale artister og folk fra hele landet på festivalen. Det er utrolig morsomt å være med å synge på mass choir-konsert, som vi har lært masse nye sanger til, forteller Keziah

Blant artistene som er med på festivalen finner vi amerikanske Anthony Brown&Group TherAPy og Chip Kendall, Svenske Phoenix Freerun og Emmy&Ella, Lisa & Sofie Børud, Ragnhild Hiis Ånestad og Silje Sirnes Winje.

BØRUD: Flere artister var med på festivalen. Her er blant andre Lisa og Sofie Børud i sving sammen med festival-koret. Foto: Ingunn Marie Ruud

– Vi har hatt noen lærerike øvelser sammen med Chip Kendall og Anthony Brown i dag, forteller Malene og Keziah.

– Elsker å synge

Sammen med Kampen Janitsjar gikk alle de unge korentusiastene lørdag ettermiddag samlet fra Spektrum til Universitetsplassen i Oslo for å holde friluftskonsert der. Det massive koret fylte hele lengden av plassen og samlet et stort publikum til å høre kristne sanger med mye futt i.

– Det er stort at så mange mennesker fra hele landet og verden samles og vil synge om det samme, sier Malene.

– Jeg elsker å synge! Jeg er kristen og det er veldig viktig for meg å synge om det budskapet. Samtidig er det et godt fellesskap med mange nye venner, sier Keziah. 

 

PARADE: Soul Children festivalen satte sitt preg på hovedstaden med parade langs hele Karl Johan. Foto: Ingunn Marie Ruud, KPK