Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Soul Children fest i Oslo Spektrum

Anthony Brown & Group Therapy var med på å lage ordentlig fest i Oslo Spektrum søndag 16.10
Foto: Sunniva Vikan

To tusen unge sangere og fengende rytmer kombinert med profesjonelle sangere og god koreografi gjør stemningen elektrisk når Soul Children holder konsert i forbindelse med Soul Children Festivalen 2016. Og det er ingen tvil om at det er Jesus man steller i stand fest for.  

Etter en hektisk helg med korøving og utekonsert på universitetsplassen er avslutningskonserten i Oslo Spektrum prikken over ien.

Silje Sirnes Winje, profilert artist og programleder, geleidet publikum trygt og godt gjennom konserten. Det er ikke akkurat små navn Soul Children har fått med seg når de steller i stand til fest. 

Anthony Brown & Group Therapy hadde tatt veien fra USA og sørget for at tunge gospel rytmer og tydelige Jesus-budskap runget gjennom salen. Det var ikke vanskelig å forstå at de ble tildelt to priser under den prestisjetunge Dove awards nylig. 

Det er vanskelig å sitte stille og ikke bli berørt når Anthony Brown & Group Therapy kjører på.

Men det var ikke bare gospel som gjaldt. Chip Kendall fra Storbritannia (tidligere medlem av thebandwithnoname) sørget for både dance, rock og rap-musikk som fenget store som små. 

"Alle voksne. Nå skal vi ha en liten fest. Er det ok?" spør Chip Kendall pent og fikk det som han ville.  

Emmy og Ella fra Sverige vet også å lage liv. Jentene har allerede rukket å gi ut fire plater og eide scene i spektrum som om de ikke gjør noe annet. 

Det er fare for at musikken ligger godt plantet i genene hos Emmy og Ella. Jentene er nemlig søskenbarn med den norske Børud-gjengen. 

Lisa og Sofie Børud har sluttet å opptre men trådte likevel til på Soul Children Festivalen. 

Selv om de har sluttet å opptre så virker det ikke som det har gått i glemmeboka for Børud-jentene. 

For de som ønsket seg litt roligere musikk så ble det anledning for det også. Silje Sirnes Winje og Maria Solheim fremførte sin nyskrevne sang Stjerna. Singelen handler om barn som ønsker å gi håp til barn som har det vanskelig, og berører et svært aktuelt tema i disse dager: Flyktningestrømmen. Tiril fra Haugesund Soul Children var også med som solist for anledningen. 

Roen senket seg så mye at det ble tilnærmet julekonsert stemning under fremførelsen av Stjerna. Haugesund Soul Children var med på å sette stemning. 


Det blir imidlertid ikke den samme festen uten alle 2000 sangere i alderen 10-19 år. Her er noen av dem. 

Soul Children gründer Ragnhild Hiis Ånestad og Soul Children konsulent Eva Rotheim kan se seg fornøyd med festivalen. 

Mange hundre korledere og frivillige bidrar til at festivalen og konserten går som smurt.

 

- Jeg er på en måte helt målløs og bobler over av takknemlighet og ny forventning. Dette er så stort. Å få høre enkelthistorier og kjenne på følelsen av storfellesskapet. Det ble en fantastisk helg, på så mange måter. Jeg gleder meg enormt til fremtiden, for jeg opplever at Gud har enda større planer for Soul Children. Og møter med mennesker denne helgen var viktige for hvor HAN ønsker å ta vår korbevegelse videre for å kunne spre evangeliet til enda flere mennesker i nye deler hele verden, sier Ragnhild Hiis Ånestad som startet korbevegelsen i 2001. 

Så er det bare å se frem til 2018. I 2017 tar nemlig festivalen seg en liten pause men det er bare å glede seg over at det blir fest i spektrum igjen i 2018. Vi lar noen siste bilder tale for seg selv.