Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Inn i Ordet, ut med Ordet

Kirkelederne i Assam var på ti dagers ledekurs i sommer
Foto: NELC

Pathras Murmu og Mina Kul Soren begynte derfor i juni på disippeltreningsskolen i Kaerabani, sørvest for Dumka sammen med 34 andre studenter. Der vil de gjennom undervisning og praksis bli dyktiggjort til tjeneste som pastorer blant santalene.

I slutten av september inviterer lokale kristenledere i Dumka til en fire dagers bønnekonferanse for kirkelig ansatte i hele Jharkand. Dette skjer i samarbeid med Det nasjonale bønnenettverket i India og dets grunnlegger, broder Patrick Joshua. Alle de flere enn 100 pastorene i Northern Evangelical Lutheran Church (NELC) skal delta sammen med 150 fra andre menigheter.

Normisjons Asiakontor, Asiabasen, inviterte i juli-august ledere av ulike kirkelige virksomheter i Assam til et ti dagers kurs i endringsorientert ledelse i Guwahati. Menighetsledere, sykehusledere og ledere i andre virksomheter deltok. I krevende økter ble det fokusert på det å leve i fellesskap med Jesus, og egne ferdigheter – og hvordan disse faktorene bidrar til forandrede samfunn.

Også i delstaten Jharkand vies lederutvikling stor oppmerksomhet innen NELC. Ansatte innen alle fagområder deltar i Leadership Capacity Building Program, LCB (lederutviklingsprogram). Målet er å utvikle ledere som har en tjenende innstilling, er gode administratorer og forvaltere av penger, som er fortrolige med moderne kommunikasjonskanaler og evner å veilede andre medarbeidere.