Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Jobbskaperne

Direktør i Aserbajdsjan, Neal Williams, underviser i hvordan man kan matche drømmer og kvalifikasjoner i jobbmarkedet.
Foto: Sunniva Vikan

Ambisjonen til Viator Property and Investment (Viator PIC), som holder kursene, er ikke bare å hjelpe folk med å oppdage hvilke talenter de har, men også hva de drømmer om.

Det er det tredje jobbkurset organisasjonen avholder. Visjonen for kurset er å hjelpe mennesker med å finne riktig retning og finne en god jobb.
– Arbeidsledighet er en stor utfordring med den nåværende økonomiske situasjonen her. Gjennom å utruste folk kan vi hjelpe dem med å starte og etablere suksessfulle og effektive bedrifter. Ved å etablere små og middelstore bedrifter kan vi også være med å stabilisere økonomien og ikke gjøre den så avhengig av oljeprisene, sier Chingiz Zeynalov, direktør for Viator PIC.

I løpet av de neste to årene ønsker bedriften å utvikle og arrangere kurs innenfor effektiv administrasjon og forretningsledelse, profesjonell karriereplanlegging og hvordan starte en bedrift. I tillegg ønsker Viator PIC å være et nettverk for gründere og bedrifter.

Kurset gir resultater. Flere av deltagerne har allerede sikret seg gode jobber.
– Noen ganger møter vi mennesker med egenskapene, men ikke noen visjon. Enda verre er det hvis du ikke har noe lidenskap for det faget du jobber innenfor. Hvis du er selger og ikke liker å selge, så er det vanskelig for deg å forstå kunden og selge noe til kunden, for du bryr deg ikke, sier Zeynalov engasjert.

Normisjons direktør, Neal Williams, bekrefter dette.
– En på kurset var kjemiutdannet, og jobber som nattevakt på hotell, men det han egentlig drømmer om, er å jobbe med ekteskapskurs. Det er mye større sannsynlighet for at mennesker får utnyttet sitt gudgitte potensial hvis de både ser hvilke evner de har og hva de drømmer om. Hvis ikke, er det lett å miste motivasjonen, forteller direktør Neal Williams, som innrømmer at visjonen må blandes med en dose virkelighet. Leien må tross alt betales hver måned.