Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Store utfordringer etter jordskjelvet

Mange bor ennå i telt etter jordskjelvet i vår. For barna er det ekstra viktig å kunne leike og ha andre ting å tenke på.
Foto: Åse Røsvik

Luisa, 29 år, bor sammen med mann og tre barn på 12 m2 i en stor teltleir i Jama. 100 familier, med over 300 barn, bor på et innegjerdet område med politivakt. Måltidene blir servert tre ganger daglig, og porten stenges klokka ti på kvelden. To ganger i uka deltar Luisa på evangeliske møter i et samlingstelt. Denne lørdagen har en besøksgruppe fra den lutherske kirken lekeaktiviteter og andakt for en gruppe av barna.

30 familier, de fleste fiskere, flyttet tilbake til sin første teltleir. Denne dagen har kystvakten advart mot høy sjø, så flere hekler not til krepsefiske. Leiren får ikke offentlig støtte. En dag uten inntekt kan fort bety en daguten mat. Derfor er de glade for matvarer og ris som blir delt ut fra Bibelinstituttets minibuss. Og de deler villig av det de har: Fersk fisk blir stekt og servert utenfor et av teltene.

80 % av bebyggelsen i Jama er ødelagt. Sammen med «Habitat for Ecuador» arrangerte vi et informasjonsmøtet for 10–15 potensielle husbyggere. Hjelpen består av billig lån, behovsprøvd «rabatt» og dugnadshjelp. Dette er ett av prosjektene Normisjon har gått inn i. Kanskje deler også kommunen ut tomter til de husløse, slik at flere kan bli med i programmet?