Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Får inn enorme mengder varer

Det går unna med salget på Galleri Normisjon på Askøy. Daglig leder Asbjørn Risa ved kassen.
Foto: Galleri Normisjon Askøy

Normisjons gjenbruksbutikk Galleri Normisjon har travle dager på Askøy, kan Risa fortelle. Butikken er fylt opp med gjenbruksvarer, det samme er et gammelt bedehus som brukes som lager, samt til utpakking og til prissetting av varer. I tillegg har butikken et lager som er smekk fullt.
– Vi har et «berg» av banankasser med saker og ting som ikke er pakket opp ennå, som må prises og settes ut i butikken, sier Risa. Han forteller at det er særlig eldre mennesker som flytter fra store hus og inn i leiligheter som velger å gi bort tingene sine til Galleri

Normisjon Askøy. Så tar gjenbruksbutikken over varene, selger dem i butikken og sender store deler av fortjenesten til misjonen. Heltre eik gir tunge løft.  Av og til får butikken inn varer som er av stor verdi.
– For en tid tilbake fikk vi inn et helt sett i heltre eik. Der var det blant annet et bord og stoler, samt et stort fremskap. Det hele hadde kostet 100 000 kroner nytt. Vi solgte det for 18 000 kroner, sier Risa. Han legger til at slike møbler er svært plasskrevende å ha stående i butikken.
– Og ikke minst er de tunge å flytte på. De fleste som jobber hos oss, er pensjonister med dårlig rygg. Så nå etterlyser vi yngre, sterke medarbeidere som kan hjelpe med bæring og løfting, sier Risa.

Fikk inn en million
I fjor nådde butikken en foreløpig topp i inntektene. Da solgte butikken varer for en million kroner. Av overskuddet på cirka 670 000 kroner gikk 65 prosent til butikkens eget prosjekt, som er Acta- barn og unge i Normisjon sitt arbeid i Hordaland, og 35 prosent av pengene gikk til Normisjons internasjonale arbeid.
– Vi var selvsagt veldig fornøyd med fjorårets bidrag fra oss, sier Risa. I år ser det ikke ut for at inntektene blir like høye som i fjor.
– Vi har fått konkurranse her på øya av en annen gjenbruksbutikk, så det kan slå begge veier for omsetningen vår, tror Risa.

Fornøyde kunder

Butikken på Askøy åpnet i mars 2012. Først holdt butikken til i et gammelt og nedlagt bedehus. I januar 2014 ble den flyttet over til et forretningsområde på en mer sentral del av øya. Risa forteller at kundene er flinke til å bruke butikken og at de får gode tilbakemeldinger fra kundene.
– De liker at vi holder butikken i orden og at det er lett å finne frem, sier Risa.

Selv synes han det er moro å drive butikkvirksomhet. – Det er både artig og arbeidskrevende. Jeg må også legge til at vi har en stor og fin gjeng med frivillige som stiller opp og som trives på jobb for misjonen. Det er likevel stort behov for flere medarbeidere, gjerne flere menn.


Mange handlende da Galleri Normisjon på Askøy hadde markedsdag i slutten av august. Dagen brakte rekordomsetning for butikken, med salg av varer for 14 600 kroner. Foto: Galleri Normisjon Askøy