Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Kraftig økning i seertall på SAT-7 i Midtøsten

Foto: Arkiv

I perioden april - juli 2016 ble det gjennomført en spørreundersøkelse, hvor 27 000 personer i den arabiske verden ble spurt om deres seervaner. Undersøkelsen viste at de tre arabisktalende kanalene til SAT-7 har vokst med 76 prosent siden den Arabiske våren i 2011. Av disse 21,5 millionene ser mer enn 10 millioner på SAT-7 ukentlig, og mange av de også daglig.
- Det er utrolig motiverende, da vi hadde forventet at vanlige nyhetskanaler var førsteprioritet for tiden, med tanke på alt som skjer i denne regionen, forteller Dr. Terence Ascott, grunnlegger og fungerende leder for SAT-7.

SAT-7 kringkaster budskapet om Jesus Kristus på en positiv måte i Midtøsten og Nord-Afrika, og er også viktig for å støtte de kristne i regionen. Gjennom kanalen får de bibelundervisning og hverdagsprogrammer der kristen etikk eller tenkning er en naturlig del av programmet.
-  Kanskje kan økningen i seertall henge sammen med at dette er en region i stor nød. Mange har begynt å miste troen og tiliten til både religiøse og politiske ledere, og leter etter guddommelig hjelp og veiledning, forteller Ascott, som en mulig forklaring på den kraftige økningen i seertall.

SAT-7 sin barnekanal, SAT-7 KIDS er også viktig i denne regionen, og over 80 prosent av seeren til SAT-7 KIDS ser på kanelen ukentlig og daglig, Et av de nyeste programmene på kanalen, MY SCHOOL, har blitt veldig populært, og er for flere barn i rurale områder den eneste mulighet til undervisning. Gjennom MY SCHOOL får millioner av barn tilgang på undervisning i arabisk, matte og naturfag.

- Mange er også emosjonelt slitene, og ser etter budskap som kan være med å motivere og løfte de opp, og som bringer noe positivt. SAT-7 sitt budskap om håp og tro kan derfor være attraktivt for mange, avslutter Ascott.


Grunnlegger og leder for SAT-7, Terence Ascott. Foto: SAT-7 UK.