Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Misjonsbevegelse i Europa

Foto: Kristian Lande

Sentralt i arbeidet er Misson-weeks: Ungdom fra Norge og andre land reiser ut i team og velsigner utvalgte menigheter og lokalsamfunn med evangeliet om Jesus – i ord og gjerning. Drøyt 100 unge og gamle har i løpet av 2016 satt seg på fly, tog, busser og biler – for å være med å fortelle mennesker rundt om i Europa om Jesus.

Tyskere, russere, finner, tsjekkere, amerikanere og nordmenn. «En herlig blanding!» skriver Kristian Lande, og gir oss noen høydepunkter fra det Gud har gjort: «I Tsjekkia gav det norske/amerikanske teamet den lille menigheten i Orlova drahjelp til å starte et nytt ungdomsarbeid. Dette var fjerde året på rad med

Mission-week i Orlova og i år kom endelig gjennombruddet. Hver uke samles nå en gjeng på seks ungdommer for å ha det moro og finne ut mer om Jesus». «Menigheten i Närpes, Finland fikk besøk av et team av tsjekkere og besøkende finner. Simone (22) fra Närpes, ønsket at lokalmenigheten skulle få kontakt med mennesker på det lokale asylmottaket. Hun hadde selv fått være med på Mission-week i Tsjekkia året før, og nå ville hun se ting skje i sin egen hjemby.

– En kveld hadde vi fellesskap, mat, drama og vitnesbyrd. Det var fantastisk å få dele evangeliet med flyktningene og å se lokalmenigheten bli så oppmuntret av det som skjedde, forteller hun.

– I et belastet nabolag i Usti nad Labem, Tsjekkia, fikk vårt multinasjonale team se en gryende vekkelse som følge av en aktivitetsdag. Det var opplæring i kubb og fotball, hårfletting, lek, men også sang og vitnesbyrd.

I etterkant kom det mail fra en av lederne i lokalmenigheten: Flere mennesker hadde tatt imot Jesus i dagene etter Mission-week, forteller Lande.