Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Hvorfor drikker mennene?

Madan, koordinator fra partner organisasjon til venstre sammen med to av gruppelederne.
Foto: Liv Wendel

Vi jobber med å endre kjønnsroller og stereotyper i et veldig tradisjonelt hinduistisk samfunn i Vest-Nepal. Noe av det som kommer fram som det store problemet i landsbyene er alkoholrelatert. Men hvorfor drikker mennene så mye og hvorfor er vold et så stort problem?

Kan det ha noe med alle kravene menn opplever – om å være forsørgere, om å være sterke, om å alltid vite hva man skal gjøre? Mange ser ikke mulighetene for å kunne forsørge familien sin i landsbyene, og reiser til India for arbeid. Det fører til at mange barn vokser opp uten far, og mange kvinner må klare seg selv.

Vi ønsker å hjelpe alle parter for å se om menn kan bidra på andre måter: engasjere seg i barna sine, bli kjent med dem. På den måten vil også likeverdet i forholdene øke og kvinnene får overskudd til andre ting. Det er som å lære et nytt språk. Vi har egne grupper for menn, og noe av det vi har begynt å ta i bruk der er livets tre – et redskap for å styrke den enkeltes identitet og bevissthet om hvem man er, hvor man kommer fra og hvor man ønsker å gå. Vi ønsker også å styrke bevisstheten om familien. Hva er det å være en god far? Hva trenger et barn? Hva er en god familie? Hvordan var din egen far? Hva vil du videreføre i din egen familie og hva kan du gjøre annerledes?