Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

SAT-7 med ny kanal

Foto: Arkiv

Nå tyder alt på at SAT-7 skal få i gang enda en kanal. Det blir en ren skolekanal for barn som ikke har noen skole å gå til. Det er millioner av dem. Og selv om de har en skole, er kvaliteten på undervisningen ofte dårlig. Forhåpentligvis er den nye kanalen i gang allerede fra mars neste år.

I Midtøsten er det mye som handler om «øye for øye og tann for tann». Gjennom den nye kanalen ønsker Sat-7 å vise en annen måte å se tingene på. Visjonen er å gjøre Guds kjærlighet synlig. Millioner ser på programmene for barna og ser at noe er annerledes. Det finnes kjærlighet, det finnes håp. Myriam på 10 år ble spurt om hva hun syntes om dem som hadde drevet familien hennes på flukt. Hun svarte: «Jeg vil dem ikke noe vondt. Jeg ber om at Gud må tilgi dem». På ytterveggen av en nedbrent kirke ble det tagget følgende: «Vi hater dere». Kort etter sto svaret der: «Men vi elsker dere». Dette er også Midtøsten.

Krisene i Midtøsten er mer enn velkjent. Det er kriger og konflikter og store flyktningestrømmer, men også skyhøy arbeidsledighet blant ungdom, mye analfabetisme og mangel på grunnleggende menneskerettigheter som trosfrihet og ytringsfrihet. Mange kvinner lever i en sårbar situasjon. De kristne lever under trykk, med alt fra diskriminering til brutal forfølgelse.

SAT-7 har fire hovedkanaler i heldøgns drift – en på arabisk, en annen på arabisk for barn, en på farsi (persisk) og en på tyrkisk. Programmene presenterer kristen tro og kristent håp på en vennlig og troverdig måte. De har ofte en diakonal vinkling, med tanke på alle dem som lever i en vanskelig livssituasjon.