Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Halden Normisjons Kvinneforening gjennom 145 år


Møteleder Ruth Vormeland hadde sikker styring av kveldens ulike innslag.

Kveldens andaktsholder var Gerda Solerød, en kjent person i Halden, og sangkreftene kom fra Rakkestad. Dirigent Steinar Finnestads sangere leverte solid mannskorfremføring, godt akkompagnert av sin dyktige pianist Bodil Degnes.

Sekretæren, Inger-Johanne Dyrnes, hadde forfattet et sammendrag som ga oss et lite inntrykk av foreningen fra sitt første møte der en mann (!) ble valgt som den første formannen. Det varte riktignok kun noen få dager før det ble et nytt møte med kun madamer som styremedlemmer.

Opp gjennom årene har kvinnene hatt jevnlige møter hver 14. dag uten avbrudd! Det er imponerende! I tillegg til misjonsinformasjoner, Bibel-lesning, sang og andakt, har de fast programpost å gi kollekt. På kveldens møte kunne de således gi Hovedforeningen en gave på kr. 30.000,- et imponerende beløp med tanke på at foreningen kun har ni medlemmer.

Normisjons leder i Halden, Andreas Gimle Holtan, berømmet kvinnene for sin holdning om å være ‘Herrens tjenerinner’ og derved å føle ansvaret – og gleden - ved å holde sitt bedehushjem i god skikk.

Leder av kvinneforeningen heter Vesla Marie Pladsen. Delvis skjult bak henne står kveldens møteleder Ruth Vormeland. Hovedforeningens leder ga hver enkelt en liten rosebukett sammen med den verbale takken.