Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Hundre tusen kroner til Okhaldhunga!

Barnekoret Ekko sang under den hyggelige tilstelningen.
Foto: Boe Johannes Hermansen

Først vant Irén Kinn den lokale hedersprisen fra Jobzone Fredrikstad og Sarpsborg på ti tusen kroner for sin utrolige innsats med å ha lært tusenvis av barn og unge å synge i kor, en oppgave hun har hatt i over 40 år, og som hun fortsatt står i.Deretter kunne hun velge et prosjekt som det ble stemt over, sammen med andre prosjekter som ildsjelene hadde vunnet i de andre delfinalene rundt om i landet. Irén valgte sykehuset i Okhaldhunga i Nepal og i landsfinalen fikk hun hele 30,9 prosent av stemmene og gikk dermed seirende ut av konkurransen.

Enormt engasjement

- Dere har vist et enormt engasjement, sa Per Kristian Johansen fra Jobzone til de mange frammøtte i Effata bedehus i Saltnes 4. mai og overrakte sjekken til Irén Kinn.

Ekko barnekor sang for full hals og Torill Bredeg fra Normisjon region Østfold gratulerte Irén og takket Jobzone og overrakte dem et bilde av sykehuset. En videohilsen fra Kristin og Erik Bøhler fra Okhaldhunga satte en ekstra spiss på arrangementet som ble ledet av Ola Rusaanes, lederen i Vestre Råde og Saltnes Normisjon. Ferske bilder av virksomheten ved sykehuset fra en gruppe fra Normisjon i Østfold gav også innblikk i det fantastiske arbeidet som drives, og hvor mange pasienter må gå i dagevis for å komme fram.

Initiativtager Bente Brorson Lillestrand ble også behørig takket for stor innsats, både for nominasjon av Irén Kinn og hennes store innsats under avstemningen som gikk fram til 23. april. Irén Kinn forteller at hun er meget takknemlig for prisen og for det store engasjementet som dette har medført.

- Pengene skal gå til pasientstøttefondet, leker til barneavdelingen og til reparere sykehuset etter jordskjelvet. Jeg synes også det er veldig fint at barna i Ekko er så engasjert i arbeidet knyttet til misjonssykehuset, legger hun til.

Irén Kinn understreker at hun brenner for at barna skal bli kjent med Jesus, og vil derfor fortsatt holde på som korleder.

SMIL: Eldin Franco David (fra venstre), Tore Widlund, Per Kristian Johansen (alle fra Jobzone) overrekker prisen til Irén Kinn. FOTO: BOE JOHANNES HERMANSEN

TAKK: Torill Bredeg takker på vegne av Normisjon Per Kristian Johansen fra Jobzone for prisen. FOTO: BOE JOHANNES HERMANSEN


ENGASJEMENT: Ola Rusaanes berømmer Bente Brorson Lillestrand for hennes initiativ og store engasjement. FOTO: BOE JOHANNES HERMANSEN