Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Finn «gullet» i de rundt deg…

Foto: Torunn Fjelde Hansen

Temaet for kvelden er: «Sendt til…». Ann Kristin utfordret oss til å sette fokus på at vi er «sendt». Mange blir kristne gjennom relasjoner og ikke gjennom en talerstol. Interessant var det også å høre på Kari Jøssang som fortalte om hennes familie sin opplevelse med å være sendt til Senegal. Aslaug Elin Kleven og Helen Melby Fatland fylte sal og hjerter med nydelig sang denne kvelden.

Dette var ikke den første samlingen kvinnekomiteen i Normisjon Rogaland arrangerte. Kvelden før var det på Horve Ungdomssenter. Ingunn Moi talte der over temaet: «Salige er de fattige». Hun utfordret oss, samtidig så gjorde hun oss stolte ved å vise hva vi som Normisjon er med på i Nepal. Mange har fått en bedre hverdag også etter jordskjelvet, nettopp gjennom vårt arbeid. Marianne Frantzen Hagen og Hege Tungland Langbakk gledet oss med flott sang. Jeg tipper det var flere enn meg som hadde lyst til å synge med på sangen «Halleluja».

I flere år har det vært kvinnesamling på Horve i forkant av sommerferien.  Det har vært ganske fullt på disse samlingene på Horve, og det er jo absolutt ett positivt problem. Spørsmålet kvinnekomiteen spurte seg ble til slutt, hva gjør vi? Det var med litt spenning de utvidet ved å arrangere kvinnesamling både på Horve og på Vaulali. Så viser det seg altså at det kommer godt over 100 kvinner på begge samlingene.  

Tilbake til det å finne gullet i mennesker. Jeg kjenner ei som er veldig flink på det. Hun vil nok ikke ha så mye fokus på det selv, så jeg lar være å opplyse navn i denne omgang. Men dama leder kvinnekomiteen her i Normisjon Rogaland, bor på Finnøy, snakker Rakkestaddialekt og er fantastisk til å finne «gullet» i de menneskene hun omgås. Det er en fornøyelse å samarbeide med henne. Inspirerende og kjekt å se når hun finner talentene hos medmennesker og lar dem få bruke dem som en tjeneste for Gud. Det gjelder for alt som skjer i forbindelse med ett slikt arrangement, alt fra forbønn, pynting, oppvask, sang og musikk. Jeg tenker det er det som er med på å gjøre disse samlingene så inspirerende.

Gikk du glipp av disse i år? Fortvil ikke, kjenner jeg kvinnekomiteen rett blir det samlinger både på Horve og Vaulali også neste år!