Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

NLM-utsendinger i Mali trygge

Fra feriesenteret Le Campement
Foto: skjermdump - lecampement.com

– Vi er takknemlige for at hele familien nå er i trygghet, men opplevelsen har vært svært skremmende, sier Kjell Jaren, som er NLMs regionleder for Vest-Afrika til magasinet Utsyn. 

Det var søndag ettermiddag at en bevæpnet gruppe gikk til angrep på hotellkomplekset Le Campement de Kangaba. Dette er et populært sted for utlendinger bosatt i Mali, og Normisjon har også tidligere besøkt senteret. Flere medier rapporterer at gruppen kan ha tilknytning til en islamistisk bevegelse. 
To personer ble drept i forbindelse med angrepet. De bevæpnede mennene tok flere gisler, og det tok mange timer før maliske militære og franske antiterrorstyrker fikk kontroll over situasjonen. Minst fire angripere ble drept.

De norske misjonærene Anita og Sveinn Einar Zimsen med deres fire barn var på feriesenteret.
– Situasjonen var uavklart i flere timer, sier Kjell Jaren og forteller at den norske misjonærfamilien etter angrepet ble evakuert til en FN-base der det også er norsk personell. Utsyn skriver at et team fra Norge vil reise til Abidjan i Elfenbenskysten der alle NLMs misjonærer fra Mali vil samles for en kortere periode for å bearbeide de dramatiske opplevelsene.

Alle Normisjons utsendinger til Mali er for tiden i Norge på hjemmeopphold og/eller ferie. 

 

Den opprinnelige artikkelen i Utsyn finnes her.