Guds rike til flere


Det er svært lite kristent vitnesbyrd blant bengalerne. Asiabasen jobber med partnere i delstaten Tripura i India for å gi Ordet til flere.

29. juli 2019
Tekst og foto Gladstone R Kumar

Strategiarbeid ved Asiabasen sammen med internasjonal leder i Normisjon Dag-Håkon Eriksen

Sammen med gruppen «Reach Bengali» jobber Asiabasen blant annet med å arrangere, leirer som samler 50-60 mennesker fra flere deler av Tripura og skaper muligheter for bibelundervisning og forkynnelse. De siste månedene har et titalls mennesker her tatt imot Jesus.

– Vi føler en forpliktelse til å nå bengalere som bor i Tripura og i Barrack-dalen i Assam, i grenseområdene til Bangladesh, forteller Luckson Maitei som var initiativtager til prosjektet. 

– Det er stort behov for evangelister og andre fra bengalfolket som kan være med å spre Guds ord, sier Maitei. 

Gruppen har startet et omfattende bønnearbeid for hele området, og håper å se enda større resultater av arbeidet i tiden som kommer. 

I tråd med Asiabasens strategiske fokus på å utruste mer Kristusfokuserte ledere arrangerte teamet det ti dager lange Asia Transformational Leader Development Program i Shillong, der 17 unge ledere fra Bangladesh, Nepal, India og Sri Lanka deltok. 

– Vi får ikke muligheten til å delta på en så grundig ledertrening lokalt, sa en av de tilreisende fra Nepal. – Dette opplegget har endret mye for meg, det var helt unikt. 

Vi ber for: Nye kristne og ledere som vokser


Du kan støtte arbeidet Asiabasen driver her.

Saken sto opprinnelig på trykk i Ferskvare 2/2019. Ønsker du å få Ferskvare gratis tilsendt i Posten? Du kan opprette et abonnement her.