Guds rike til flere


Det er svært lite kristent vitnesbyrd blant bengalerne. Asiabasen jobber med partnere i delstaten Tripura i India for å gi Ordet til flere.

29. juli 2019
Tekst og foto Gladstone R Kumar

Strategiarbeid ved Asiabasen sammen med internasjonal leder i Normisjon Dag-Håkon Eriksen

Sammen med gruppen «Reach Bengali» jobber Asiabasen blant annet med å arrangere, leirer som samler 50-60 mennesker fra flere deler av Tripura og skaper muligheter for bibelundervisning og forkynnelse. De siste månedene har et titalls mennesker her tatt imot Jesus.

– Vi føler en forpliktelse til å nå bengalere som bor i Tripura og i Barrack-dalen i Assam, i grenseområdene til Bangladesh, forteller Luckson Maitei som var initiativtager til prosjektet. 

– Det er stort behov for evangelister og andre fra bengalfolket som kan være med å spre Guds ord, sier Maitei. 

Gruppen har startet et omfattende bønnearbeid for hele området, og håper å se enda større resultater av arbeidet i tiden som kommer. 

I tråd med Asiabasens strategiske fokus på å utruste mer Kristusfokuserte ledere arrangerte teamet det ti dager lange Asia Transformational Leader Development Program i Shillong, der 17 unge ledere fra Bangladesh, Nepal, India og Sri Lanka deltok. 

– Vi får ikke muligheten til å delta på en så grundig ledertrening lokalt, sa en av de tilreisende fra Nepal. – Dette opplegget har endret mye for meg, det var helt unikt. 

Vi ber for: Nye kristne og ledere som vokser


Du kan støtte arbeidet Asiabasen driver her.

Saken sto opprinnelig på trykk i Ferskvare 2/2019. Ønsker du å få Ferskvare gratis tilsendt i Posten? Du kan opprette et abonnement her.

Relatert innhold

Oversettelser til besvær

Les to av våre utsendingers kuriøse erfaringer fra når konkrete ord skal oversettes fra ett språk til et annet.

Read article "Oversettelser til besvær"

Gir kunnskapen videre

I utgangen av 2020 ble FAST-prosjektet i Kambodsja avsluttet. Nå forteller 18 år gamle Reaksmey og 25 år gamle Sarum om hvordan de gir erfaringene videre til lokalsamfunnet.

Read article "Gir kunnskapen videre"

– Alltid plass til en til

Svein Høyseter, en av Normisjons ildsjeler fra vestlandet, trodde ikke det var plass til enda et land i hjertet sitt. Nå har han familie i flere av Normisjons samarbeidsland.

Read article "– Alltid plass til en til!"