Guds rike til flere


Det er svært lite kristent vitnesbyrd blant bengalerne. Asiabasen jobber med partnere i delstaten Tripura i India for å gi Ordet til flere.

29. juli 2019
Tekst og foto Gladstone R Kumar

Strategiarbeid ved Asiabasen sammen med internasjonal leder i Normisjon Dag-Håkon Eriksen

Sammen med gruppen «Reach Bengali» jobber Asiabasen blant annet med å arrangere, leirer som samler 50-60 mennesker fra flere deler av Tripura og skaper muligheter for bibelundervisning og forkynnelse. De siste månedene har et titalls mennesker her tatt imot Jesus.

– Vi føler en forpliktelse til å nå bengalere som bor i Tripura og i Barrack-dalen i Assam, i grenseområdene til Bangladesh, forteller Luckson Maitei som var initiativtager til prosjektet. 

– Det er stort behov for evangelister og andre fra bengalfolket som kan være med å spre Guds ord, sier Maitei. 

Gruppen har startet et omfattende bønnearbeid for hele området, og håper å se enda større resultater av arbeidet i tiden som kommer. 

I tråd med Asiabasens strategiske fokus på å utruste mer Kristusfokuserte ledere arrangerte teamet det ti dager lange Asia Transformational Leader Development Program i Shillong, der 17 unge ledere fra Bangladesh, Nepal, India og Sri Lanka deltok. 

– Vi får ikke muligheten til å delta på en så grundig ledertrening lokalt, sa en av de tilreisende fra Nepal. – Dette opplegget har endret mye for meg, det var helt unikt. 

Vi ber for: Nye kristne og ledere som vokser


Du kan støtte arbeidet Asiabasen driver her.

Saken sto opprinnelig på trykk i Ferskvare 2/2019. Ønsker du å få Ferskvare gratis tilsendt i Posten? Du kan opprette et abonnement her.

Relatert innhold

Lytter til Bibelen via en app

Normisjon arbeider blant flere folkegrupper der mennesker utsettes for fiendtlige holdninger og forfølgelse for sin tro. Les om folkegruppen som lytter til Bibelen gjennom en app.

Read article "Bibelen til kristne i det skjulte"

Nå kan du søke om GUS-stipend

Er du etablert i arbeidslivet, men kunne tenke deg å ta fri for å studere Bibelen? Gå Ut Senteret har nå etablert GUS-stipendet. Søknadsfrist 20.april.

Read article "Etablerer GUS-stipend"

Fra landsby til landsby på sykkel

– Relasjonsbygging har vært en viktig del av arbeidet i Mali. Det handler mye om at vi jobber på grasrota, lærer oss språket og kulturen i landet, skriver Karen Ekern.

Read article "Fra landsby til landsby på sykkel"