Guds rike til flere


Det er svært lite kristent vitnesbyrd blant bengalerne. Asiabasen jobber med partnere i delstaten Tripura i India for å gi Ordet til flere.

29. juli 2019
Tekst og foto Gladstone R Kumar

Strategiarbeid ved Asiabasen sammen med internasjonal leder i Normisjon Dag-Håkon Eriksen

Sammen med gruppen «Reach Bengali» jobber Asiabasen blant annet med å arrangere, leirer som samler 50-60 mennesker fra flere deler av Tripura og skaper muligheter for bibelundervisning og forkynnelse. De siste månedene har et titalls mennesker her tatt imot Jesus.

– Vi føler en forpliktelse til å nå bengalere som bor i Tripura og i Barrack-dalen i Assam, i grenseområdene til Bangladesh, forteller Luckson Maitei som var initiativtager til prosjektet. 

– Det er stort behov for evangelister og andre fra bengalfolket som kan være med å spre Guds ord, sier Maitei. 

Gruppen har startet et omfattende bønnearbeid for hele området, og håper å se enda større resultater av arbeidet i tiden som kommer. 

I tråd med Asiabasens strategiske fokus på å utruste mer Kristusfokuserte ledere arrangerte teamet det ti dager lange Asia Transformational Leader Development Program i Shillong, der 17 unge ledere fra Bangladesh, Nepal, India og Sri Lanka deltok. 

– Vi får ikke muligheten til å delta på en så grundig ledertrening lokalt, sa en av de tilreisende fra Nepal. – Dette opplegget har endret mye for meg, det var helt unikt. 

Vi ber for: Nye kristne og ledere som vokser


Du kan støtte arbeidet Asiabasen driver her.

Saken sto opprinnelig på trykk i Ferskvare 2/2019. Ønsker du å få Ferskvare gratis tilsendt i Posten? Du kan opprette et abonnement her.

Relatert innhold

Skriver ny historie

Midt i Phnom Penh, hovedstaden i Kambodsja, ligger Historymakers-internatet. Det ble startet i 2009 og drives av ekteparet Lysom og Sithoun. Etter erfaringer som unge studenter i byen fant de ut at de ønsket å hjelpe andre.

Read article "Skriver ny historie"

Et bedre liv

Da sønnen ble syk forsvant både mannen og støtten fra familien. På Okhaldhunga sykehus ble Romi og sønnen tatt imot med åpne armer.

Read article "Et bedre liv"

Små framskritt

Vi ser stadig små framskritt og frukter av arbeidet Normisjonsteamet gjør på Merdekan innenfor fysioterapi, motorisk trening, musikkterapi og logopedi.

Read article "Små framskritt"