En smakebit fra Dumka
En smakebit fra Dumka

En liten smakebit fra iskalde Dumka, - som akkurat som i fjor traff oss med den kaldeste tiden. 14 elever og lærere fra Danvik folkehøgskole kom nettopp hjem etter en opplevelsesrik 10-dagers tur til ...


Fjorten år og brud
Fjorten år og brud

Tårene strømmer nedover kinnene hennes når hun forteller meg hvordan livet som barnebrud artet seg. Hannah ble slått og torturert av ektemannen. Hun er ikke den eneste barnebruden som lider denne skje...


Ny NELC-ledelse
Ny NELC-ledelse

I slutten av april avholdt Northern Evangelical Lutheran Church, Normisjons samarbeidskirke i India, synodemøte.


Kampen mot barneekteskap
Kampen mot barneekteskap

Normisjon lanserer nettsiden likemyeverdt.no. Like Mye Verdt er en satsning på jenter og kvinner i utviklingsland. Normisjon ønsker å styrke deres stilling for å unngå at de blir ofre for barneekteska...Utdanning for fremtiden
Utdanning for fremtiden

Lahanti Institute of Multiple Skills (LIMS) har vært i drift i snart to år. Målet er å gi underprivilegerte ungdommer utdanning som kan hjelpe dem videre.


«Flom i panna» funker
«Flom i panna» funker

Normisjon har vært bekymret for den manglende mediedekningen av flomkatastrofen i Sør-Asia som har drept over 1200 mennesker og berørt rundt 40 millioner mennesker i India, Nepal og Bangladesh. Så fik...


Stine støtter flomofre
Stine støtter flomofre

Stine Selåsdal er nyansatt i Normisjon og fikk i oppgave å lese gjennom prosjektkatalogen. Der stod det at hun kunne starte sin egen innsamling. Da fikk hun en ide.


Jobb til alle
Jobb til alle

Fattigdom finnes over alt i India. Mange flytter til de store byene for et bedre liv, men ender i elendighet.


Utfordringer i Radio Dumka
Utfordringer i Radio Dumka

Mens Norge går fra FM til DAB, går mange i India over fra radio til andre medier. Det skaper utfordringer for Radio Dumka.


Bærekraftig tekstilindustri
Bærekraftig tekstilindustri

– De tar i mot ei skjorte, så er de fornøyde, sier fabrikksjef Paul. Myndighetene kommer for tilsyn, men rapporteringen er dårlig. Forholdene i tekstilbransjen vil vi gjøre noe med.Inn i Ordet, ut med Ordet
Inn i Ordet, ut med Ordet

De vet at det vil koste i form av motstand og prøvelser. Men det unge santalparet brenner for å nå flere fra sitt folk med evangeliet.


Flom i Assam
Flom i Assam

Vannet har endelig begynt å trekke seg tilbake men sørger fremdeles for store utfordringer. Minst 1,8 millioner mennesker ble rammet av flom i delstaten Assam i India.


Sterkere  sammen
Sterkere sammen

De to siste årene hadde flere landsbyer i staten Jharkand, India, ikke mottatt matrasjonene de har krav på.


Mer enn en skole
Mer enn en skole

Ved Trinity English School er elevene sammen 24 timer i døgnet i mange uker i strekk. Trinity er mer enn en skole.


Kirkeplan
Kirkeplan

I over et år har Northern Evangelical Lutheran Church (NELC) arbeidet for å utvikle seg.Nye kristne i India
Nye kristne i India

For å nå ut til nye lokalsamfunn med evangeliet har Northern Evangelical Lutheran Church (NELC) startet med evangelisering i Arunachal Pradesh.


Strategisk Asiabase
Strategisk Asiabase

Gud reiser opp bevegelser i den asiatiske regionen for å nå nye mennesker og vi tror Asiabasen vil være en viktig nøkkel for å styrke disse.


Bodding valgte kjærligheten
Bodding valgte kjærligheten

En av våre største misjonærer ble avsatt som både misjonær og Santalmisjonens formann. Nå avholdes et storslått symposium om ham i Oslo!


Lederkonferanse
Lederkonferanse

Hele 49 ledere var i vår samlet til fire dager med retreat og refleksjoner på Dyan Ashram Campus.


Framnes samlet inn 1 264 000
Framnes samlet inn 1 264 000

Aksjonslederne Lena Bognøy Kleivdal og Jan Håkon Reinemo kunne stolt overrekke sjekken på over 1,2 millioner til jente-prosjektet Like Mye Verdt hos Normisjon.


Bibisel ble frisk
Bibisel ble frisk

Bibisel Hembrom er en 24 år gammel mann som ble innlagt ved Mohulpahari Christian Hospital med diagnosen lyskebrokk.


Sprengfull skole i Dumka
Sprengfull skole i Dumka

Skolen Don Bosco i Dumka, India, er i ferd med å vokse seg ut av sine egne klasserom. Rektor Rosemary Hembron synes det er vanskelig å si nei til nye studenter som ønsker å gå på skolen.


Bambusprodusenten
Bambusprodusenten

Størsteparten av befolknignen i Jharkhand, India lever under fattigdomsgrensen (under 10 kr dagen) og Basanti (22) er en av dem. Hun kommer fra den avsideliggende landsbyen Karmatand og er mor til tre...


Julegaven som forandrer
Julegaven som forandrer

Kjøper du julegaven «indisk matmiks» støtter du også Don Bosco School i India. På tirsdag lanserte vi nettbutikken som skal gi penger til gode formål.


Bærekraftig misjon
Bærekraftig misjon

Radio Dumka driver misjonsvirksomhet i et stort område og er flinke til å følge opp de som velger å bli kristne. På min reise til India møtte jeg et folk som ivret etter å spre budskapet om Guds kjærl...
I samme uniform
I samme uniform

To jenter. Den ene fattig, den andre rik. Tross forskjellene er de klassevenninner som kommer til skolen hver morgen i samme uniform.


Barna på stråskolen
Barna på stråskolen

De ble jaget bort fra hjemmene sine og mistet alt de eide. Nå gjenoppbygger de landsbyen Longsund i India. Barna på stråskolen har håp og drømmer for fremtiden og du kan være med og hjelpe dem!


Kom seg ut av støvet
Kom seg ut av støvet

Hun jobbet under slaverilignende tilstander på et steinknuserverk. Daglig ble lungene fylt med støv. Så fikk hun hjelp av en lokal kvinnegruppe. Vil du være med å løfte flere kvinner ut av støvet?