Trovassli leirstad

Trovassli leirstad i Øyfjell er et trivelig, rimelig og godt alternativ for slike arrangementer! Det er sammensveisende og hyggelig med turer, men det er ikke alltid godt å vite hvor en skal dra og hvor en kan bo. Vi kan hjelpe dere med et rimelig og godt alternativ i Vest Telemark på Trovassli leirstad. Trovassli leirstad ligger ved Trovatn i Øyfjell i Vinje kommune.


Leirstedet ligger fritt i terrenget, med grønne grasbakker og snøkledde lier og jorder som innbyr til uteaktiviteter så vel om vinteren som om sommeren. Det er god tilgang på turområder og store muligheter for friluftsliv. Trovassli leirstad var opprinnelig et gårdsbruk, og de gamle husene, våningshus, låve og stabbur står fortsatt på eiendommen.
Leirstaden ligger i et gammelt kulturlandskap, og Øyfjell er fortsatt ei levende landbruksbygd.


Trovassli leirstad ligger lagelig til for dagsturer og ekskursjoner. Vi kan nevne at det er 24 km og ca 20 minutters kjøring til Rauland, hvor det er alpinanlegg og et stort nett av skiløyper. Sommerstid er Rauland et godt utgangspunkt for fotturer. For den som vil få en smak av Hardangervidda og en båttur med ”Fjellvåken” til Mogen turisthytte, kan Trovassli leirstad være et naturlig sted å starte turen. Det har vist seg å være populært på våre barneleirer med tur til Rjukan, 62 km og 53 minutter fra Trovassli, og Rjukanbadet, hvor det er store muligheter for ulike vannaktiviteter. Vestover kan man også legge turen til Dalen i Tokke kommune, og Eidsborg hvor dere kan besøke Vest Telemark museum og Eidsborg stavkirke. Det er 29 km og 25 minutter til Dalen og 22 km og 20 minutter til Eidsborg. I Øyfjell er det bygdemuseum, og dere kan få omvisning etter nærmere avtale. Det er langrenn- og hoppanlegg i Høydalsmo, og i Øyfjell er det lysløype.

Trovassli leirstad, som har vært i drift siden 1974, kan by på 11 soverom, de fleste av rommene er firemannsrom med køyer. Det er sengeplasser til 50 personer. Huset har for øvrig kjøkken med kjølerom, spisesal, peisestue og aktivitetsrom. Aktivitetsrommet innholder bordtennisbord, billiard, airhocky og noen andre spill. Spisesal og peisestue har plass til ca 60 personer. Det er dusjer og toaletter i underetasjen, hvor det også er inngang med hall, garderobe og aktivitetsrom. Leirstaden er ikke betjent, det vil si at grupper som leier seg inn på Trovassli leirstad må selv stelle til mat og gjøre rent, men det kan gjøres avtale om vask mot ekstra betaling.

Forespørsler kan også sendes på e-post: region.telemark@normisjon.no.
Normisjon region Telemark: 35 52 28 78