Høgtun Folkehøgskole

Skolen ligger naturskjønt plassert i den idylliske og aktive bygda Torvikbukt på Nordmøre. Her er det utsikt til både fjord og flotte fjell. Det er kort vei til byene Molde og Kristiansund, som begge har flyplass.
Høgtun har en tradisjonsrik skolehistorie, som strekker seg tilbake til 1917. Det ærverdige hovedbygget er fra 1923, og er den største trebygningen på Nordmøre. Høgtun har fem internat, og sammen med plener og tuntrær, danner de ulike byggene et kompakt og koselig skoletun. Det nyeste internatbygget er fra 2005.  

Organisering
Skolen eies av Nordmøre og Romsdal Indremisjon, Norsk luthersk misjonssamband nordvest og Normisjon region Møre. Høgtun har kanskje landets beste fasiliteter for idrett og ballsport. Vi har stor moderne, velutstyrt gymsal med god takhøyde. Høgtun disponerer også en idrettshall like ved skolen, med ny, stor, flott klatrevegg. Bygdas fotballstadion har naturgress og løpebane/anlegg for friidrett. Vi har også en ypperlig sandvolleyballbane, profesjonelt treningsstudio med tre ulike avdelinger, seilbrett, båter, kajakker, og flotte sykkelløyper, turstier og fjelltopper.  

Undervisningstilbud
• Friluftsliv H2O
• Friluftsliv topp 30
• Friluftsliv allround
• Ballsport
• Idrett puls
• Musikk og multikunst   

Skolen har tre pedagogiske arenaer; en sosial, en faglig og en personlig læringsarena. Formidlingen av Evangeliet gjennom liv og ord står sentralt i vår hverdag. Vi ønsker å gi ungdommene en hverdag med varme, omsorg og livshjelp. 

www.hogtun.fhs.no