Ord for helgen

Helge Skaaheim går gjennom søndagens tekst og lurer på hva vi kan lære av den romerske offiserens tro.
Tor Arne Grimstad holder helgens andakt over en av søndagens tekster, om det å bli vekket, og om hvordan Gud er med oss i alle ting.
Kan Gud glemme oss? Nei, sier Per Reinert Eriksen i helgens andakt. Gud glemmer ikke sine barn. «Se, jeg er med dere alle dager….» Du er elsket akkurat der du er.
I helgens andakt snakker Preben Colstrup om Jesu gode venner og om noe som er viktigere enn alt vårt strev og mas.
Kristin Bøhler lurer på om troen kan bli en valuta i kristne fellesskap, eller kanskje en snublestein? Gud valgte de minste, og vi kan alle være en tjener for Gud.
Eli Holt er helgens andaktsholder og deler tanker med utgangspunkt i søndagens tekster.
Erik Bøhler deler minner fra sommeren. «Hvordan kan vi leve som Jesu disipler i dag? Vi skal være som et tre, vokse oppover og nedover.»
Astrid Langmoen Olsen deler søndagens tekst som handler om de ti bud, men også om frihet i Kristus.
Dagfinn Ravneng snakker denne helgen om «Huset bygd på fjell»
Ellen Slettevold deler tanker rundt søndagens tekst. «Jesus kom med både raushet og frelse», sier hun blant annet.
Jan Fredriksen deler betraktninger om søndagens tekst. Paulus utfordrer oss til å dele av vår overflod på mange områder.
Det er Brit Helen Holmedal som denne helgen deler tanker om søndagens tekst. Jesus spør oss: «Hvem sier du at jeg er?»
Alf Halvorsen har også denne helgen tatt for seg søndagens tekst. «Høre og gjøre er aktuelle ordpar denne søndagen.» Alf snakker om at vår kristentro ikke bare er teoretisk, men får «korsekvenser» for livet vårt.
Alf Halvorsen, misjonær i Mali, deler tanker om søndagens tekst. «Bibelens Jesus er ikke bibelens Jesus uten korset.» sier han blant annet.
Den «omvendte dominoeffekten» er Anne Lise Dahle opptatt av i denne helgens andakt. «Kom og se» sa Jesus, og de som møtte Han ble reist opp.
Torgeir Flateby forteller om sin fasinasjon for døperen Johannes, og hva vi kan lære av han. Hvordan er Jesus synlig i våre liv?
I helgens andakt utfordrer Bjørnar Thorbjørnsen oss til å koble oss på Guds kraft for å få se hvilke konsekvenser det kan ha for oss.
Leif Paus tar oss gjennom søndagens tekst og utfordrer oss til å leve et liv med kjærlighetens oppfinnsomhet, for å være med på å gjøre Gud nærværende for våre medmennesker.
Sangen «Du er innbudt til bryllup i himmelen» ble et vendepunkt for Tore Bjørnstad fra Halden. Hør Tore fortelle og dele tanker om søndagens tekst om Jesus som Gud ga til frelse for deg og meg.
Bernt Inge Steinsland deler tanker om bønn og bønnesvar, og om å ha Jesus som forbilde, med utgangspunkt i søndagens tekster.
Ole Martin deler tanker om himmellengsel og om gleden ved å dele det med andre.
Runo Lilleaasen tar oss med inn i søndagens tekst, tilbake til Skjærtorsdag, korsets mysterium og de mange viktige Jesus ordene vi finner i teksten.
Generalsekretær i Normisjon, Kjetil Vestel Haga tar oss med inn i historien til Moses og Jethro fra 2. mosebok, om ledelse og organisering av arbeidet.
John Thune sier blant annet i helgens andakt: Takket være det Jesus gjorde for oss i påsken, kan vi få tilgivelse, på samme måte som Peter fikk det i søndagens tekst. Og Jesus har bruk for hver enkelt av oss.
Anne Marit Lerkerød sier i helgens andakt: «I påsken handler Herren over alle hærskarene på vegne av hele menneskeheten. Alt ble nytt og vi får leve livene våre i lyset fra Jesu oppstandelse.
Kjell Halvard Flø deler søndagens tekst. Kvinnen salvet Jesus med det beste hun hadde for å ære han. Påsken handler om hva det kostet Jesus å frelse oss mennesker.
Denne helgen er det Arild Ravneng som gir oss helgens ord. Vi får både gode ord om Jesus som venn, og flott sang av Hege inn i helgen.
Gud har forsonet oss med seg gjennom Jesus, og han møter oss der vi er. Det er noe av budskapet i helgens andakt ved Bjørnar Holmedal.
Anne Ca Degnes oppfordrer oss til å vandre med Gud i helgens andakt. Og Gud vil vandre sammen med oss.
«Gode ord er som vitaminer, de gjør noe med oss» Torill Bredeg håper hun kan gi deg noen gode ord fra Bibelen denne helgen.
«Å gå med Jesus er et privilegium» sier Geir Braadlie. «for det er å få se hvor høyt jeg er elsket. Og vi kan se tegnene på det – korset og den tomme grav». Se og hør hele andakten her.
Boe Johannes Hermansen snakker i dag om hvetekornets lov, og om Jesu soningsdød som innebærer frelse og liv for alle mennesker.
Det er Svein Granerud som har andakt denne helgen, og oppfordrer oss til å høre det Jesus vil si oss. Markus 9, 7b: «….,og det lød en røst fra skyen: «Dette er min Sønn, den elskede. Hør ham!»
Bernt Greger gir oss flere argumenter for å delta i feiringen av bibeldagen denne helgen. «Så kommer da troen av det budskapet en hører, og budskapet kommer av Kristi ord.»
Andreas Holtan trekker sammenligning mellom livet og mobiltelefonen i helgens andakt.
Svein Høiden holder helgens andakt: «Det er avgjørende at vi får et personlig møte med Jesus som skaper tro og tillit i våre liv»
Ord for helgen 9. januar 2021 ved Åsmund Bjørnstad. Hans ønske for det nye året er at vi kan være mennesker som gjenspeiler noe av Gud i våre liv.
Ord for helgen 01.Januar 2021 ved Sverre Fjeldberg: Jesus har gitt oss frelse, tilgivelse og håp, la oss snakke om det!
Preben Axel Hoth er kapellan i Askim. «Troens vesen er å overgi seg til Gud, selvom vi ikke skjønner alt», sier Preben blant annet.
Tore Bjørnstad fra Halden deler et ord fra Andre Krønikebok «Et ord med «sprengkraft» – det handler om å ydmyke seg for Gud»
«Det blir en jul med mange begrensninger, men Jesus som vi feirer vil alltid være nær oss!» sier John Thune i helgens andakt. «Og Han oppfordrer oss til å vise omsorg og se hverandre.»
Guds ord er levende og vender ikke tomt tilbake, sier Bernt Greger Olsen i denne helgens andakt.
Torgeir Flateby holder andakt over teksten på domssøndagen, siste søndag i kirkeåret. Torgeir sier blant annet: «Jesus vil først og fremst slippe oss inn i sitt rike»
Ole Martin deler helgetenker med utgangspunkt i søndagens tekst. Evangeliet etter Johannes kapittel 6, 63-69.
Morten, rektor på Tomb snakker om vår forvaltning av Guds ord og om å ta vare på Guds løfter.
«Guds rike er allerede her» sier Astrid Langmoen Olsen i helgens andakt.
Christer oppfordrer oss i denne andakten til ikke å hoppe over de «vanskelige» tekstene i Guds ord, kanskje det er de tekstene som «rører noe i oss».
Jan Magne Moi deler søndagens tekst
«Gud ønsker å ta hånd om livet vårt, slik at han kan forme oss», sier Lars Freim i helgens andakt.
«Når vi går i Jesu spor, åpner det seg glimt av Guds rike» , sier Erik Bøhler blant annet i denne fredagens «Ord for helgen».
Denne kom et par dager for sent, men Hilde Haanes Halvorsen gir oss gode ord å ta med inn i en ny uke: «Gud vil høre oss, sette oss fri og Jesus vil berøre oss…..»
Alf Halvorsen gir oss noen tanker om søndagens tekst.
Kristin Bøhler tar oss med inn i tankegangen til våre venner i Nepal. Bli utfordret!
28. august –  Bernt Inge Steinsland dele tanker om våre talenter i ord for helgen.
Fredag 21. august gir Andreas Holtan oss ord for helgen.
14. august 2020. Andakten denne helgen er ved Dagfinn Ravneng.
Ord for denne helgen fredag 7. august 2020 er ved Eli Holt
Det er helg igjen og Gunnar Øvstegaard deler gode tanker med oss, med utgangspunkt i Matteus 11, 28-29. «Kom til meg, alle dere som strever…..»
25. juli 2020. Hans Thore Løvaas gir oss ord for helgen, med utgangspunkt i 2. Kor. 5,21
17. Juli 2020: Arild Ravneng gir oss ord for helgen.
Fredag 10. juli 2020: Kjell Halvard Flø gir oss ord for dagen
Andakt 6. juli: Åge Hunnestad gir oss noen tanker om teksten til 5. søndag i treenighetstiden.
Fredag 26. juni 2020: Bjørnar Thorbjørnsen gir oss ord for helgen
Fredag 19. juni 2020: Anne Marit Lerkerød gir oss ord for helgen.
Fredag 12. juni 2020: Bjørnar Holmedahl gir oss ord for helgen.
Fredag 5. juni 2020: Svein Høiden gir oss noen ord for helgen.
Fredag 29. mai 2020: Torill Bredeg gir oss ord for pinsen.
Fredag 22. mai: Anne-Ca gir oss ord for helgen.
Fredag 15. mai: Sverre Fjeldberg gir oss ord for helgen.
Fredag 8. mai: Åsmund Bjørnstad gir oss ord for helgen
Fredag 1. mai: Per Reinert Eriksen gir oss ord for helgen.
Fredag 24. april: Anne Lise Dahle gir oss ord for helgen.
Fredag 17. april: Runo Lilleaasen gir oss ord for helgen.
Leif Paus gir oss noen ord for påsken.
Ellen Slettevold gir oss noen ord for påsken.
Fredag 3.april: Torgeir Flateby gir oss noen ord for palmehelgen.
Fredag 27. mars 2020: Først ut er Boe Johannes Hermansen som gir oss noen ord for helgen.