Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

På plass i Senegal

Familien Amlie
Foto: Normisjon

23. august dro familien Amlie til Senegal. De kjenner seg kallet til å gå til de unådde.

Utsendelse av nye misjonærer er dessverre ikke hverdagskost lenger i Norge, hverken for Normisjon eller andre senderorganisasjoner. For det internasjonale arbeidet er derfor årets utsendelse av Ingrid og Einar Amlie til Senegal, en skikkelig vitamininnsprøytning. 

Sammen med barna Johan Nikolai og Rebekka blir de Normisjons andre misjonærfamilie i Senegal. Familien Moskvil er allerede på plass og har lagt praktiske forhold til rette for den nye familien.

– Det er et eventyr, bortsett fra at dette eventyret er sant, utbryter Ingrid foran en fullsatt sal i Salem menighet i Trondheim under årets Motivasjon-stevne på Gå Ut Senteret. 

På den annen side er det ingen overraskelse for de to lærerutdannede småbarnsforeldrene som helt siden de traff hverandre for ti år siden har vært enige om å leve et misjonalt liv. 

CVene deres er allerede fulle av misjonsinspirerende elementer. Tilsammen tre disippeltreningsskoler og team i Storsalen menighet, sammen med praksis i India, Kambodja, Filipinene og Kamerun betyr at misjonskallet deres har både hatt god kår og at de har et realistisk bilde av hva de går til.

–Normisjons fokus på unådde folkeslag ble avgjørende for oss i valget av sendeorganisasjon, forteller Einar. –Vi føler oss priviligerte som kan gå til de unådde, tilføyer han. 

Ingrid og Einar vet at et slikt arbeid tar tid. Ikke minst gjelder det læringen av språk og kultur, som vil være hovedfokus det første året. Med relasjonsbygging som hovedverktøy regner den idrettsinteresserte Oslogutten med at han får god bruk for fotballen.

– Selv om det er trist å ta avskjed med de nærmeste, særlig familien min i Åmli, så har jeg opplevd fred for den avgjørelsen vi har tatt, sier Ingrid. 

Søndag 20. august ble de bedt for og sendt ut fra Grefsen kirke, menigheten der de har hatt sitt arbeidssted og hjem i flere år. 

De to er samstemte i at nå måtte de gripe muligheten. De vil ikke sitte som 80-åringer og tenke på sjansene de ikke benyttet. Det var under en biltur for to år siden at en lang samtale om deres misjonale perspektiv på livet begynte å føre dem i retning av der de er i dag: pionermisjonærer blant malinkéfolket i Senegal. 

 

Våren 2014 startet Normisjon arbeidet sitt i Øst-Senegal. I dette området av landet er fattigdommen størst og det er få hjelpeorganisasjoner der. Senegal er et land med lange muslimske tradisjoner, og mange har enda ikke fått mulighet til å høre om hvor høyt Gud elsker dem. Arbeidet i Senegal er et pioner-arbeid hvor målet er å plante bærekraftige menigheter. 

Det er mulig å gi en gave til pionerarbeidet i Senegal som familien Amlie går inn i på kontonummer 1503.02.13537, merk gaven med prosjektnr. 401 007