Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

I Hauges fotspor – med buss

Bussdeltagerne ved graven til Hauge på Gamle Aker kirkegård
Foto: Boe Johannes Hermansen

Bussturen i Hauges fotspor i Oslo lørdag 9. september ble både interessant og lærerik for de omlag 75 deltagerne.

 

Bussturen i Hauges fotspor i Oslo lørdag 9. september ble både interessant og lærerik for de omlag 75 deltagerne. Hensikten med turen var å lære mer om Hans Nielsen Hauge (1771-1824), bondesønnen fra Rolvsøy som er en av de mest betydningsfulle personligheter i norsk historie. Han var ikke bare en vekkelsesforkynner og åndshøvding, men også en samfunnsbygger, gründer og næringslivsleder. Ja, også en av landets mest leste forfattere.

Første stopp var Nordstrand bedehus, hvor Truls Liland, programansvarlig for Hauge School of Mangamenet, NLA Høgskolen gav et grundig innblikk i Hauge som gründer. Senere reiste gruppen til Bredtvet. Her orienterte Hauge-kjenner Svein Høiden om tiden da Hauge bodde på daværende Bredtvet gård (1817-24) etter mange år i fengsel. Neste stopp var Gamle Aker kirkegård, hvor Hauges gravsted er. Her var det minnestund og det ble lagt ned blomster. Deretter fortsatte gruppen til Akershus festning, hvor Hauge satt fengslet og Høiden orienterte om Hauges tid i fengsel. Siste programpost var foredrag av Morten Dahle Stærk, avtroppende redaksjonsleder i Luther forlag, som gav en flott innføring i Hauges bøker og brev.

Arrangør var Haugekomiteen i Normisjon region Østfold og reiseledere var Astrid Finstad Ørebech og Boe Johannes Hermansen. Sjåfør var Svein Slettevold i Slettevold Reiser.