Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Normimarken 25 år!

Leif Arvid Angell og Oddvar Fjelde sto i lappene
Foto: Torunn Fjelde Hansen

I hele 25 år har gjengen på Strandalandet arrangert Marken.

De første årene ble den kalt IMImarken, men etter fusjonen mellom Santalmisjonen og Indremisjonen er messen blitt kalt Normimarken. Ett flott tiltak som skaper begeistring. Det at de samarbeider med handelsstanden på Jørpeland er ikke noe minus, for en slik markedsdag yrer det av liv på torget på Jørpeland. Blant annet spanderte Coop Ekstra frokost og Toradergjengen spilte i flere omganger.

Men, Normimarken er noe mer enn salg på torget. Fredagskveld var det denne gang konsert med Øklands. I tillegg var Arne Nordbø med. Mange godord lød dagen etterpå, det var tydelig at folk hadde hatt en fin opplevelse. For å sitere ei som var der: «Det var en konsert som virkelig hadde noe å gi. Ikke bare musikalsk, men også åndelig.»


Normimarken bytter på å være på Jørpeland og Tau annet hvert år. Jubileumsåret 2017 var det Tau som hadde hovedansvaret. Siden det er lørdag, er det ikke unaturlig at det også er salg av grøt. Men det var ikke kun grøt som ble solgt på Strand VGS, her var det også smørbrød, kaffi og kaker.


(foto: Håkon Aslaksen)

Midt på dagen var det tid for barnemøte. Her var det Åsa Fiskå som hadde andakt, og barnekoret Tryfena sang. Åsa fortalte om sin bestevenn, som ville være venn med alle. Hun fortalte om Sakkeus som ikke hadde så mange venner, og som endret seg etter at han møtte Jesus. Åsa snakket også om at Sakkeus sikkert gjorde dumme ting etterpå også, slik som å snakke stygt om andre og lyge. Han var nok lik mange av oss på det området. Men selv om Sakkeus gjorde, og vi gjør dumme ting, så kan vi be Jesus om tilgivelse. Avslutningsvis sa hun at det er godt å ha en venn som alltid vil være sammen med oss. Og vi kan lære mer om han når vi leser om han i bibelen og ber til han.

Som voksen på et barnemøte var det en fornøyelse å sitte og se hvordan ungene lyttet ivrig etter det som blir fortalt. Jeg kunne sitte der og bare be for Åsa og ungene, og samtidig kjenne på en glede og takknemlighet over hvor godt det er å ha en slik bestevenn.  

Se for deg 12 unger som synger av full hals: «Du gir liv her nede, Du gir tro, håp og livsglede. Du er Gud vi priser deg, Halleluja». Eller når alle som vil får mulighet til å synge solo: «Eg er en perla for Jesus, en perla med stor verdi. Jesus leid døden på korset, for å kjøpa perla si». Det er et ønske at disse ungene alltid må kunne bære denne sangstrofen med seg i sitt hjerte.

Lørdagskvelden var det festkveld, der Åse Stople som ledet hadde en fin gjennomgang av hva som hadde skjedd i løpet av de 25 årene. Gjermund Lygre hadde andakt og Mariann Aslaksen sang.

25 år… 25 ganger er arrangementet planlagt, organisert, gjennomført og evaluert. Mange har vært i sving, på ulikt vis. Grønnsakene kommer fra forskjellige bønder på Jæren og epler og pærer fra Helgøy. Stoler er flyttet, tallerkener vasket, scene bygget, toaletter vasket, bønner er bedt, øvelse blant kor, teknikk planlagt og testet, høyttalere og anlegg båret, rigget og demontert, lapperøre laget og lapper stekt, Gråtass har kjørt på store og små, kaffe er traktet, smørbrød smurt og kaker bakt, gevinster skaffet og lodd solgt, naboer og venner invitert… Jeg tror svært få klarer å se vidden av alt som blir satt i sving rundt et slikt arrangement. Men jeg vet EN som klarer å se det!  Så er det mitt ønske, at Han må velsigne dere rikt for den innsatsen dere har gjort. Måtte dere få se at det nytter å stå på, tidlig og sent. Det nytter fordi at det er gjennom det som har skjedd disse to dagene, og gjennom pengene som kommer inn, vi oppnår det vi ønsker: Jesus Kristus til nye generasjoner og folkeslag.