Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Norkirken Hald i vekst

Ove og Ingfrid Kleveland gleder seg over vekst på Hald.
Foto: Alf Halvorsen

«Hvor kommer de fra»? Det spurte Ove Kleveland seg selv om sist søndag. Han er frivillig pastor i Norkirken Hald i Mandal, og den søndagen manglet det bare en på et tresifret antall fremmøtte til gudstjeneste.

Trettini av dem var barn - og dette var i høstferien. «Vi er begeistret for det vi får være med på», utbryter han. Og «vi», det er de syv ekteparene som for tre år siden fulgte visjonen om å etablere enda en Normisjonsforsamling i sørlandsbyen. «Nå er vi 40 medlemmer», slår han fast.

For Ove er det ikke bare antallet som betyr noe. «Det at samlingene våre er preget av et sterkt gudsnærvær og at mennesker opplever seg både berørt og møtt, er essensielt for meg», sier han. På hver gudstjeneste kommer det folk som ikke er kristne.

I tillegg til gudstjenestene er de syv vekstgruppene viktige i menigheten på Hald. Det er ikke lov å si at en gruppe er full. Det er alltid åpent og alltid plass til nye. Visjonen er å være et hjem hvor du på den ene siden har forpliktelser, og på den andre siden blir både respektert og savnet. Forsamlingens DNA er det alminnelige prestedømme.  «Ingen av oss er teologer, og vi har ingen tydelige ledere», sier Ove, og ser bort på kona, Ingfrid, som er med i menighetens styre. «Stort sett er det våre egne som taler, og det er ikke vanskelig å finne talere», avslutter han.