En generasjon som ikke går på skole

Yana, Anas og Liliane har vært på flukt i tre år. De har ikke sett en lærer eller en skolebok sidene de måtte rømme fra hjemmet sitt. Søskenflokken har søkt tilflukt i en flyktningleir i Kurdistan i Irak.

Mens krigen herjer videre blir de del av en mørk statistikk. 2,3 millioner syriske barn er på flukt og uten skolegang. I tillegg finnes det over 10 millioner barn fra andre land i Midtøsten som lider samme skjebne. Konsekvensene er store. Uten utdanning blir de lett offer for fattigdom, barneekteskap og radikalisering.

Den kristne TV-kanalen SAT-7 som Normisjon samarbeider med satser nå stort på en egen tv-sendt skole som heter SAT-7 Academy. Kanalen ønsker å skape sterke og uavhengige unge som kritiske vil evaluere informasjon og lande på gode beslutninger. Dette er særdeles viktig for å sikre etniske minoriteters plass i samfunnet i regionen.

Programmet Min skole som har ført til satsningen SAT-7 Academy som vil være en egen kanal, har allerede 1,3 millioner seere. Med din hjelp kan vi nå enda flere barn som kan få håp for fremtiden. Håp som forandrer alt.