Menneskeverd og like muligheter i Aserbajdsjan

Lenge har sårbare og utsatte befolkningsgrupper blitt nedprioritert i dette landet, og i mange miljø er det fremdeles skambelagt å ha et familiemedlem med nedsatt funksjonsevne. 

Å bidra til å gi fremtid og håp til aserbajdsjanske barn og unge med nedsatt funksjonsevne er en viktig oppgave. 

I 2012 ble Heyat Ressurssenter åpnet i hovedstaden. Senteret har som mål å hjelpe familier som har barn med funksjonsnedsettelser, og å sørge for at disse barna kan bo hjemme i familien. Barna får blant annet tilbud om musikkterapi og andre aktiviteter som fremmer læring, tale og motorisk utvikling. Foreldrene får tilbud om opplæring og veiledningssamtaler.

Senteret har tidligere jobbet tett med Merdekan barnehjem og flere av senterets ansatte har i dag fått trening gjennom Heyat Ressurssenter.

Prosjektnummer: 321001.

Gi en gave til dette prosjektet:

Gi en gave

 Ved overfinansiering vil gavene brukes i andre internasjonale prosjekter.

Nyheter fra prosjektet

– Wow, det var dette Gud mente

Direktør i det lokale selskapet R&R Services, Raul Asgarov, fikk for flere år siden et syn av mange barn på en slette. I dag leder han Normisjons arbeid på Barnehjemmet i Merdekan i Aserbajdsjan.

Read article "– Wow, det var dette Gud mente"

Bedre kompetanse

Vefa Mammedova og Nurana Khalilova arbeider både i Normisjons arbeid på barnehjemmet i Merdekan, men driver også Heyat Ressurssenter to dager i uka.

Read article "Bedre kompetanse"

Små framskritt

Vi ser stadig små framskritt og frukter av arbeidet Normisjonsteamet gjør på Merdekan innenfor fysioterapi, motorisk trening, musikkterapi og logopedi.

Read article "Små framskritt"