Sykepleierskolen i Nepal

Sykepleierskolen i Okhaldhunga er tilknyttet Okhaldhunga sykehus, og  sikrer verdifull arbeidskraft og skaper ringvirkninger i lokalsamfunnet, som myndighetene nå etterspør mer av.   

I Øst-Nepal ligger Okhaldhunga sykehus, et sykehus bygd og finansiert av Normisjon og nå driftet av United Mission to Nepal (UMN). Rundt 200.000 mennesker får behandling  hvert år. Okhaldhunga sykehus har etablert en sykepleierskole der Normisjon stiller med personell som jobber med veiledning av sykepleiestudentene.  

Skolen gir verdifull arbeidskraft til sykehuset i form av lange praksisperioder og gir livsgrunnlag for de som får seg en sykepleierjobb..  

For å sikre at også noen av de med dårligst økonomi skal få en slik mulighet, har et legat via Normisjon, bidratt med studiestipend 2021-23. Dette skaper ringvirkninger i mange familier, og i dag etterspør myndighetene en utvidelse av denne sykepleieskolen, noe som utfordrer oss og gjør at vi må se på vår rolle i det hele. Vi har i mange år finansiert både oppgradering og nybygginger knyttet til sykehuset. I dag støtter vi noe vedlikehold og små oppgraderinger.

Prosjektnummer: 326002

Gi en gave til dette prosjektet:

Gi en gave

Ved overfinansiering vil gavene brukes i andre internasjonale prosjekter.

Nyheter fra prosjektet

Stor jubel og gledestårer

Stemningen sto høyt i taket da resultatet fra årets elevaksjon på KG ble offentliggjort torsdag kveld.

Read article "Samlet inn 2,4 millioner til Nepal"

Gutten som fikk navnet sitt tilbake

På reise i Nepal fikk vi et sterkt møte med seksåringen Padam som lever med en funksjonsnedsettelse.

Read article "Gutten som fikk navnet sitt tilbake"

Klatret over 8000 høydemeter

Elevene Jørgen Sakshaug og Thijs Morssink ved Nordvestlandet folkehøgskole klatret i tolv timer til inntekt for Bangladesh og Nepal!

Read article "Klatret over 8000 høydemeter på tolv timer"