Øytun Folkehøgskole

Øytun folkehøgskole ble startet i 1917 i Havøysund, ytterst på Finnmarkskysten. Etter 50 år ble skolen flyttet til Alta, men beholdt navnet Øytun.


Alta er en stor kommune med mange flotte naturområder. Mellom alpine fjell i nord og Finnmarksvidda i sør finnes det frodige daler, fjorder, tinder og breer. Nordlysbyen Alta er den største byen i Finnmark. Øytun ligger 6 km sør for bysentrum og 12 km fra flyplassen. Det tar under to timer å fly til Alta fra Oslo.  

Organisering

Skolen eies av Normisjon, Indremisjonsforbundet og Norges Samemisjon. Øytun profilerer seg som en folkehøgskole med friluftsliv og arrangerer helårskurs fra august til mai, halvårskurs fra januar til juni og fra august til desember samt ulike kurs av kortere varighet. Skoleanlegget leies ut til grupper i sommertiden. Skolen har gjort store bygningsmessige investeringer gjennom flere år og skoleanlegget har i dag bra standard.

Undervisningstilbud

Undervisningstilbudet er variert fra hundekjøring til offpist, naturfoto, jakt og fiske med mer. Besøk skolens egne nettsider for utfyllende informasjon om undervisningstilbud.

www.oytun.no