Solborg Folkehøgskole

Tekst: Erik Rørtveit

Solborg Folkehøgskole ligger sentralt på Tjensvoll i Stavanger.

Det er en frisk 104 åring som ligger på Tjensvoll i Stavanger. Hvert år er det som regel over 400 søkere til de 155 elevplassene.

Elevene har mange ulike linjer å velge mellom og det skjer stadige endringer i ungdomskulturen. Noe som gjør at skolen må forandre på tilbudet ofte. Men skolen har meget dyktige ansatte som gjør en kjempejobb for at elevene skal trives og få et studietilbud som er attraktivt. Tidligere var det slik at de fleste elevene kom fra Rogaland. Nå er det slik at elevene kommer fra alle fylker i landet. I tillegg er det noen internasjonale elever. Skolen har en tydelig kristen visjon og jobber bevisst med at den enkelte skal få et tydeligere bilde av hvem Jesus er i løpet av et skoleår på Solborg. Et av høydepunktene i løpet av et år, er at elevene setter opp et teaterstykke. I år satte elevene opp Hakkebakkeskogen. De fikk vist stykket for over 2500, og i tillegg får de vist frem den flotte skolen. Solborg har mange bygg, og ledelsen ved skolen har vært dyktige på å fornye byggene etter hvert som årene tærer på skoleanlegget. Bare de siste årene har det blitt vedlikeholdt og bygd nytt for 40 millioner kroner. Neste utfordring er bygget som blant annet inneholder matsal, kjøkken og foredragssal.