Agenda 1 i Mali

Tekst/foto: Roar Flacké og Gjermund Lygre

Ett av 13 team i arbeid under første Agenda1-samling i Mali.

Sist helg var det oppstart for Agenda 1 i Mali. 13 menigheter i Vest-Mali var representert med lederteam – og responsen var god.

Agenda 1 består av læringsfellesskap med menigheter som går sammen for å nå ut med evangeliet. Hovedfokus er å bygge kultur for å følge Jesus i hverdagen. Da kan vi møte mennesker sammen med Jesus og være med på det han gjør.

De siste årene er det etablert mange slike læringsfellesskap både i Norge og andre land, blant annet i Kambodsja og Thailand. Og nå er vi altså i gang også i Mali. Svein Høysæter og Eli Tveitane fra region Hordaland og Gjermund Lygre og Roar Flacké fra region Rogaland er der for å starte to læringsfellesskap. I tillegg til to kursdager på hvert sted, har vi opplæring av veiledere, som skal følge opp menighetene mellom de halvårlige samlingene. Alt skjer i et nært samarbeid med Normisjons direktør i Mali, Therese Glendrange, kamerunesiske misjonærer og ledere i vår søsterkirke i Mali.

Agenda 1 tilpasses til en viss grad lokal kultur, samtidig som profil og innhold i hovedsak er det samme. Selv om vi i Agenda 1 bruker uvante arbeidsmåter, var mottakelsen god og det ble startet viktige prosesser for å utvikle menighetene og bygge gode ledere. 13 team reiser hjem med konkrete planer for å bygge disippelkultur i sine menigheter. Og nye 9 menigheter venter førstkommende helg. Vi har stor tro på at Agenda 1 vil kunne gi både dybdevekst og breddevekst i Mali.