Godhet på timeplanen

Tekst: Svein Bjarte Sårheim

KF-skolen ligger fint til på «misjonsmarka» på Kampen.

Mailboksen min er som oftest full av innkallinger til møter og andre saker som må til for at en skole skal fungere. Denne dagen lå det en litt annen type mail i innboksen.

”I dag fikk jeg besøk av to gutter som går på KFskolen. De smilte til meg og hadde med tegninger. Han ene ønsket meg en god dag. Denne dagen hadde ikke vært så god frem til dette hendte, men etter dette besøket kjente jeg et helt nytt livsmot til å leve videre.”

Helt nytt livsmot! Denne naboen og pensjonisten fikk besøk av to 7 år gamle gutter som hadde tegnet og som banket på en dør og ønsket en fremmed en god dag. Plutselig var de ikke fremmede lenger, og det de hadde lært på skolen om at godhet ikke er et fag, men en livsstil, fikk en reell betydning. Godhet er ikke et tradisjonelt fag på timeplanen, men for oss på KFskolen er dette en verdi som gir danning i tillegg til utdanning.