Takk til Gjermund!

Tekst: Erik Rørtveit

Gjermund Lygre «skifter beite».

Gjermund Lygre startet som sogneprest i Førresfjorden 1. desember. Da er mange år som ansatt i Santalmisjonen og Normisjon over.

Gjermund begynte sin yrkeskarriere i Santalmisjonen som utsending til Mali. Og det er der vi har fått merke hans engasjement mest, at folket i Mali skal få høre om og bli kjent med Jesus. Personlig kommer jeg aldri til å glemme hans tale i Bafoulabé i januar 2012, jeg forstod jo ikke hva Gjermund sa. Men jeg opplevde et engasjement som jeg vil huske resten av mitt liv. Og det er dette engasjementet som er så flott med Gjermund, det har han hatt med seg i alle de ulike rollene han har fylt i vår bevegelse. Enten det har vært som misjonær, Acta-leder, forkynner, misjonskonsulent, tillitsvalgt og medlem av Landsstyret for de ansatte. Og hele familien Lygre sår inn sitt misjonsengasjement der de er. Jeg er sikker på at menighetene i Tysvær vil få stor glede av dette engasjementet nå. Selv om han nå i noen tid skal virke som sogneprest, så vil vi allerede i år få hjelp av Gjermund til Agenda1-arbeid for Mali. Og han har bekreftet at han må få med seg Generalforsamlingen i Normisjon i juli. Vi takker for ditt engasjement og vil stå sammen med deg videre i vår felles drøm for folket i Mali.