Damenes helg

Tekst: Aud Vihovde Hoftun

Trønderjenter på Stemnestaden. (Foto: PerHoftun)

Nåde var tema da om lag 80 damer fra ulike generasjoner og steder møttes til Damenes helg på Stemnestaden 21.-22. april.

Vi fikk smake Guds godhet gjennom ulike sanser – vakre rammer, god mat, flott sang og musikk, gode samtaler med hverandre og inspirerende bibelundervisning. En av deltakerne uttrykte det slik: «Jeg opplever å sitte på Guds farsfang der de ulike elementene utgjør en sterk helhet.»

Lærer ved Gå ut senteret i Trondheim, Barbro Dragsjø, stod for undervisningen. Hun tok oss med på dypet i evangeliet.  Gjennom samtale på scenen lørdagkveld delte hun også om sterk erfaring av nåden som bærer i krevende livslandskap.

Salmen som Barbro sang i avslutningen av talen på søndagen, kan på mange måter oppsummere helga:

Gud er din hvile.
Kristus din styrke.
Ånden er nær som en trofast venn.
Herren har hørt deg,
Nådig berørt deg.
Herren vil reise deg opp igjen.

Et friskt pust i helga var også besøk av et team på 4 unge jenter fra Gå ut senteret. De tok oss med på lek og fysiske aktiviteter ute på tunet, fortalte fra team-tjeneste i Asia og de fikk konkurranse-instinktet i sving med quiss rundt kaffibordet på lørdag-kvelden. De deltok også på andre samlinger både for barn, ungdom og voksne i distriktet i løpet av uken.