Gjør klar for en ny sommer i Grimstad!

Tekst/foto: Erik Rørtveit

Familien Svendsen. Foran fra venstre: Synnøve og Jostein, Bak: Joanna, Sigbjørn og Ørjan.

Sigbjørn Svendsen har vært deltaker på Sommer i Sør (SIS) siden 1982. – Mye har skjedd på disse årene, men det viktigste er fortsatt det viktigste, nemlig åndelig påfyll, sier SIS-«veteranen» fra Karmøy. Sigbjørn har mange gode minner fra somrene i Grimstad. Nå vil han at egne barn skal få de samme gode opplevelsene, og har fortsatt familietradisjonen med å tilbringe en uke hver sommer på Bibelskolen i Grimstad.

Sommerens høydepunkt

– Da jeg var ung var det teltmøte på volleyballbanen, eget opplegg for ungene, men ingen hentetid, sier Sigbjørn og forteller at fotballturneringen var stor stas – og prestisjefylt.

– Det var hele slekta på tur og generasjonene sammen. Det har jo skjedd en utvikling på mange områder; telt, combicamp, campingvogn. Fra teltmøte, Holvikhallen, gymsalen til Normisjonshallen, veldig flott at det hele nå kan skje på samme område. Det viktigste er fremdeles åndelig påfyll. Det å få lov å være sammen som familie om dette. Det er en god følelse å reise lykkelige fra SIS med åndelig påfyll og både individuelle og felles opplevelser. Det gir oss mye mer enn det koster og det er i stor grad sommerens høydepunkt for oss. Det er flott å høre på ungene når de forteller livlig fra samlingene. I år har ungene hatt fokus på bønn og det har blitt en del fakta om India. Og det er flott at det skapes et engasjement for å gi, sier Sigbjørn som er gift med Joanna. Sammen har de barna Ørjan, Synnøve og Jostein.

– Barna stortrives på SIS, og får nye venner nesten hver sommer. Joanna og Sigbjørn har tenkt at det som virkelig er limet i SIS må være Amigoslederne.

– Tror ikke alle er klar over hvor avgjørende viktig det er for hele konseptet – det er helt uvurderlig for SIS. Så tusen takk til alle som er med i Amigos opplegget. Misjonsløpet/ Amigosinnsamlingen er også et flott tiltak. Hos oss starter forberedelsene allerede før vi reiser, her planlegges det hvordan en kan samle inn penger til misjonen, sier han.

Levende bygd

Familien er bosatt på Vea i Karmøy kommune og føler seg privilegert som får bo i en levende bygd.

– Vi er fra et sted der det er et sterkt engasjement for fellesskapet når det gjelder både kirke, bedehus, idrettslag, kultur og næringsliv. Ekteparet og vennegjengen har fått merket oljekrisen de siste årene. Det har ført til at mange venner har måttet skifte arbeidsplass. Joanna har også måttet gjøre det, men det har heldigvis ordnet seg for alle de kjenner, også Joanna. Til slutt oppfordrer hele familien andre familier til å investere i et lignende arrangement som Sommer i Sør.

Årets Sommer i Sør arrangeres fra 10-15. juli. Påmeldingen åpner senere, følg med på: www.sommerisor.no

Åpen Himmel arrangeres 25. – 29. juli. Påmelding er startet se info: www.åpenhimmel.no

Normisjonshallen er blitt god og ha for sommerstevnene.