På besøk i Nesjane barneklubb

Tekst/foto: Torunn Fjelde Hansen

Fargerikt fellesskap, forklær og fortellinger.

Det var rundt 10 minusgrader ute. Jeg var på vei til Nesjane barneklubb på Ålgård. En klubb som er for de yngste, de som ikke har begynt på skolen enda.

Det er flott med klubber som er i nærmiljø, ja i gatene som er rett rundt der ungene bor. På den måten blir de kjent med bibelhistoriene, lærer kristne sanger og bli litt bedre kjent med de andre ungene i gata. Samlingene har de annen hver onsdag.

Nesjane barneklubb er heldig. De får lov å bruke lokalene til barnehagen som ligger sentralt til. Det har ikke alltid vært slik. I flere år har det vært i ulike hjem som har åpnet dørene for klubben.

Er det snakk om en samling som tar flere timer? Neida, lederne møtes kl 17.00 og ungene kommer kl.17.15. Det er først en samling med sang og andakt, før de har en aktivitet. Sangene ligger som skatter i kinder-egg. De får lov å trekke etter tur. Aktiviteten denne gang var å male forkler. Mange flotte kunstnere var i sving. Kl 18.00 var samlingen over. Barn og foreldre kledde godt på seg, før de gikk ut i kulden igjen.

Hvorfor trekke frem en slik klubb? Jo, fordi jeg tror det har en enorm betydning for de som får oppleve det. Svogeren trekker stadig frem klubben som han gikk i som liten. «Sigrun i gadå», gjorde en flott innsats. Hun inviterte ungene, fortalte bibelhistorier og satte de i gang med aktiviteter. Det er visst ikke måte på alt som er blitt laget hos «na Sigrun». Det at det var ei voksen som hadde tid og som brydde seg, er noe han er takknemlig for. Så takknemlig at han snakker om det nærmere 35 år etter at han sluttet på klubben.

Jeg husker ei i Nordfjord som inviterte dem til klubb hvor de spilte kort i tillegg til at de hadde en andakt. Barna der satte tydelig pris på det åpne hjemmet, for de kom igjen gang etter gang. 

Hvilke unger er du i kontakt med? Hvem er det du kan bety en forskjell for? De fleste av oss har unger rundt oss, gjennom familie, i gata eller på annet vis. Barn som både er under skolealder og i skolealder. Det er ulike måter å vise at en bryr seg på. Kanskje det handler mest om å ta seg tid? Be gjerne Gud om ideer dersom det er noen du kunne tenkt deg å gjøre.

Trenger du hjelp til å starte med en klubb i din gate er det bare å ta kontakt. Vi hjelper gjerne! Selvsagt!