Påskehilsen på etterskudd

Tekst/foto: Møyfrid og Kristian Moskvil

Det har vært påske, og påskeferie. På sosiale medier blir vi overøst med bilder av snødekte topper og kvikklunsj-pauser i snøen. Vi har hatt ferien med kysten. Strand, sjø og basseng. Gir fristende bilder det også.. MEN påske er jo først og fremst en tid for å feire at Jesus har vunnet over døden og alt det vonde. Vi har HÅP i møte med all smerte i denne verden – og det er fantastisk! Her kan du lese om en av våre venner som ikke har hørt slutten av påskefortellingen. Da gir det mer lyst til å gråte enn å feste og feire. Men vi har all grunn til påskeFEST! ?

«Hver gang jeg tenker på det har jeg lyst å gråte»

Vi holder som mange av dere vet på med et opplegg på malinké. Opplegget tar for seg den store fortellingen vi finner i bibelen. Den begynner med begynnelsen, og tar for seg 55 mindre historier, som til sammen utgjør den store fortellingen om Gud. Jeg (Møyfrid) har jobbet mye med disse bibelhistoriene sammen med språkhjelperen min, ei venninne fra landsbyen der vi bodde i 2014. Før vi reiste hjem i høst var vi kommet til historien hvor Jesus dør. Den dagen vi jobbet med denne historien ble både amputert og ukonsentrert da språklæreren hadde en syk baby som gråt, hostet og hadde feber, og som vi tilslutt tok med en tur på sykehuset. Da vi fortsatte arbeidet nå i januar valgte vi å begynne forfra igjen. Nå nærmer vi oss igjen historien hvor Jesus dør. Forrige gang vi var sammen sa språklæreren: «Er det ikke slik at Jesus dør??? Jeg syns jeg husker at folk ropte: korsfest, korsfest, og at han døde. Var det sånn? Jeg har tenkt så mange ganger på det det siste halve året, og når jeg tenker på det, så må jeg nesten gråte..»

Det er så fantastisk at historien ikke slutter der. Om et par uker skal vi gå gjennom resten av historien. Det gleder jeg meg til!

påskebilder fra Hverdagen

Det er lett å se et «glansbilde» av andres hverdag, særlig i vår tid med sosiale medier. Om en sitter i Senegal og ser påskebilder av snødekte topper og skispor, eller om en sitter i Norge og ser bilder av oss som på påskeferie drar til kysten og nyter strandliv eller sitter med bena i bassenget. Men hverdag er stor sett hverdag uansett hvor en er – og andre folks hverdag er sjelden helt sånn de ser ut på bilder. En tar jo som regel ikke bilde av klabbene under skia, eller det dårlige humøret da alle var sultne og kalde og trøtte. Og det er vanskelig for oss å gi et bilde av hva det gjør med humøret på både store og små når en er varm, det er mellom 40 og 50 grader i skyggen, en er stadig litt dehydrert, og alle mangler både tålmodighet og overskudd til hverandre. Så hverdag er nå oftest hverdag, med godt humør og dårlig humør,  og oppturer og nedturer. Men husk: «alle disse dagene som kom og gikk, ikke visste jeg at det var selve livet.» 

Så godt på etterskudd: God påske alle sammen! Ta med HÅPET og GLEDEN og NÅDEN fra påskefortellingen del 2 inn i hverdagen!

Vær med å be

  • Be for naboer og venner her i Øst-Senegal. At Gud må møte mennesker og at de må forstå hvem han er, og hvor høyt de er elsket.
  • Takk for at vi får være et team i Senegal. Be for teamfellesskap, både som arbeidsfellesskap, som venner og som åndelig fellesskap, be om felles visjoner for arbeidet, ledelse og visdom i veien videre sammen.
  • Be for barna våre –at de får være friske og trives både i en hverdag i Norge og i en hverdag i Senegal.

Tusen takk for alle bønner dere sender opp – til en stor Gud – som kan gjøre uendelig mye mer enn vi ber om og forstår!!

Masse hilsener fra

møyfrid  og kristian moskvil

Om du vil ha det månedlige nyhetsbrevet vårt på mail, så send oss e-post-adressen din!

Hvis du vil være med å støtte arbeidet økonomisk:  kontonr: 1503.02.13537  Merk med prosjektnummer og/eller prosjektnavn: 12159521 – Pionerarbeid i Senegal eller send oss en mail og få tilsendt en blankett for fast givertjeneste som jo er veldig praktisk.