Så Jesus i en drøm

Tekst/foto: Jarle Stokka

Tormod Høie fra Rogaland fikk i februar møte Bariyar Soren som forteller at han så Jesus i drømmene sine.

Den forfalne bygningen ser ved første øyekast stengt ut og vi blir stående en stund mens sjåføren henter noen som kan låse oss inn. Presteskolen flyttet nylig fra misjonsstasjonen Benagaria til Maharo, og utfordringene står fremdeles i kø for skolen som har utdannet prester i flere generasjoner.

Etter en varm velkomst og en lang samtale med lærerne er det tid for å møte studentene. Vi sitter i en stor sirkel, Bariyar, en av studentene reiser seg for å fortelle oss hva skolen betyr for ham og hvordan han kom til tro. Han er vant til å snakke for folk, og medstudentene nikker til historien som om de har hørt ham fortelle den før.

Bariyar forteller at han vokste opp i et ikke-kristent hjem og at det ikke var andre kristne i landsbyen hans. Selv hadde han hørt svært lite om Jesus da han begynte å drømme om ham. Personen i drømmene gav livet hans en uventet retning. Han tok imot Jesus, og er nå halvveis i utdanningen som kvalifiserer ham til prestetjeneste. Motivasjonen er å fortelle de andre i landsbyen om personen som kalte på ham i drømmen.

Vi fikk besøke Bariyar i forbindelse med Ungdom og misjon. Vi tror at dersom en ny generasjons skal bli glad i misjon må de oppleve misjon på nært hold. Derfor sender vi ut unge mennesker.