Informasjon om leirkonsepter og leirsteder

Ulike leirkonsepter:

Barn er forskjellige og liker seg i ulike situasjoner. Dette er noe av grunnen til at vi har forsøkt å lage litt forskjellige leirer, slik at alle barna kan trives. Her får du en presentasjon av de ulike leirkonseptene. Ta gjerne kontakt hvis du har spørsmål. 

Minileir

Minileir er for de minste barna. På disse leirene reiser barna sammen med voksne. Det kan være foreldre, onkler, tanter, faddere eller en god nabo. Ungene vil ha egne romledere, mens de voksne vil ha en egen leder som vil være deres kontaktperson. 

Vi har minileirer på Stemnestaden og på Horve. Det er litt forskjell på disse leirene, så vi beskriver hver enkelt av dem. 

På Stemnestaden kan barna være med fra det året de fyller t år og til de er 7 år. De voksne bor på rommet sammen med ungene og har noen felles aktiviteter og samlinger sammen. Det vil også være noen egne samlinger for de voksne på kveldene. 

På Horve kan barna være med fra det året de fyller 5 år og til de er 7 år. De voksne bor på egne rom, men i nærheten av rommet til ungene. På Horve har ungene mer tid for seg selv og de voksne står mer på sidelinjen. Det er også her egne samlinger for de voksne på morgenen og på kveldene. 

Besteleir

Besteleirer har vi både på Vaulali og på Horve. Dette er leiren for besteforeldre som ønsker å bruke tid sammen med barnebarna. Barna kan være med fra det året de fyller 4 år til det året de blir 10 år. På disse leirene vil besteforeldrene og barnebarna sove på samme rom. Det er ønskelig at de kan dele rom sammen med andre som reiser, slik at flest mulig kan være med. På leiren vil barna ha egen romleder og besteforeldrene vil ha en egen leder som formidler til dem på egne samlinger. Ellers vil besteforeldre og barnebarn bruke mye tid sammen, både på samlinger, aktiviteter og måltider. Vi vet at det kan være krevende for besteforeldre å holde tritt med barnebarna, så vi har lagt inn en siesta i løpet av leiren hvor de kan få legge seg litt nedpå. 
På Horve er det Besteleir i november, så vi både tror og håper at det kan være en fin inngang til adventstiden for besteforeldre og barnebarn. 

Påskeleir

Vi skal ha tre påskeleirer i 2018. To på Horve og en på Vaulali.

Amigosleir

Vi skal ha to Amigosleirer på Horve. Begge er for 2.-4.klasse. Her reiser ungene alene uten voksne. De bor på 4-mannsrom sammen med de som de reiser sammen med. Denne fordelingen er gjort på forhånd, og ønsker kan oppgis ved påmelding. 

Ungene som bor på et rom får sammen en romleder som har et spesielt ansvar for dem. 

På Amigosleirene ønsker vi å sette ekstra fokus på noe av det internasjonale arbeidet som Acta og Normisjon er med i. Vi er involvert i mange ulike lang og ønsker å vise noe av dette på disse leirene. I tillegg vil det være vanlige leiraktiviteter, samlinger, lek og fritid. 

10:13-festivalen

10:13-festivalen er en av få festivaler for 10-13 åringer. Her inviterer vi til en hel uke med alt som tenkes kan. Festivalen starter mandag og avsluttes fredag. Sjekk 1013.no for mer informasjon og påmelding. 

Sommerleir

Barneleir på Vaulali for 2.-4.klasse. Dette er en super start på sommerferien for ungene. 

Adventsleir

Vi skal ha to adventsleirer på Stemnestaden, en på Vaulali og en på Horve. 

Lederkurs

Dette er en helg for ungdommer i 8.klasse til 10.klasse som ønsker å bli med som leder på leir eller være leder i et lokalt fellesskap. 

TFI

Leirene våre hadde ikke vært mulig å gjennomføre hadde det ikke vært for lederne våre. Derfor ønsker vi å gi dem en «Takk For Innsatsen»-leir. Vi har en på Stemnestaden og en på Vaulali. 

Leirstedene:

Horve

Horve ungdomssenter ligger i Sandnes kommune, på vei mot Høle. Leirstedet har to internat, og det er firemannsrom med bad. Området er blant annet ustyrt med kanonballbane, fotballbane, volleyball-bane, lekeplass, frisbeegolf, kanoer, fotballbord, bordtennisbord og gode bademuligheter.

Leirstedsansatte: 404 12 855. Leirsjef under den enkelte leir: 98 21 61 77 

Stemnestaden

Stemnestaden ligger i Grinde i Tysvær kommune. Leirstedet har flere internat med bad på alle rommene. På området finnes blant annet kajakker, sandvolleyballbane, frisbeegolfbane, fotballbane (gress), lekeplass, airhockey, bordtennis og badeplass. Deltakere fra sør-Rogaland, og eventuelt Sunnhordaland, tar kystbussen til Aksdal hvor vi er behjelpelige med transport videre inn til leirstedet. 

Leirstedsansatte: 52 77 55 53. Leirsjef under den enkelte leir: 98 21 61 79

Vaulali

Vaulali ligger i Bjørheimsbygd 8 km fra Tau. Rommene innehar svært god standard. Det finnes alt fra tomannsrom til 7-mannsrom på Vaulali, og hvert rom har eget bad. Vaulali har blant annet fotballbane (gress), sandvolleyballbane, kanoer og god badeplass. Reiser fra Stavanger til Vaulali tar 40 minutter, hvorav 30 minutter med ferge. På leirene på Vaulali setter vi opp fellestransport fra Fiskepirterminalen i Stavanger. Transporten koster 130 kr og betales på leiren. 

Leirstedsansatte: 51 74 64 43. Leirsjef under den enkelte leir: 98 21 61 78