Familien Vignes Flesjå er nå klar for sitt niende Sommer i Sør

Tekst og foto: Erik Rørtveit

Familien Vignes Flesjå: Bak fra venstre: Lene, Elin, Leif Jakob og Silje.
Foran fra venstre: Geir, Tore og Tonje.

Vi gleder oss virkelig til Sommer i Sør (SIS), sier Silje Vignes Flesjå. Hun tar med seg hele familien og to nieser (Lene og Tonje) for niende året på rad. Det har etter hvert blitt sommerens høydepunkt for storfamilien, sier hun.

Jeg traff Silje og Leif Jakob Flesjå rett etter et stort middagskalas utenfor campingvognen deres under fjorårets SIS. Storfamilien Flesjå Vignes har vært på SIS i 8 år nå. Under arrangementene er gjengen spredd på de ulike arrangementene som foregår. Her er de nå  «veteraner» og de «minste» har gått gradene i Amigos og senere er de blitt klar for tenåringsfestivalen. De er også aktive deltakere på Sommer i Sør-lekene og gjengen stilte et sterkt lag på startstreken og de stakk like godt av med seieren. Både Silje og Leif Jakob fremhever at dagene i Grimstad gir både sosialt og åndelig påfyll. Familien er engasjert i kristent arbeid hjemme på Finnøy og hun følger ekstra nøye med på lovsangsdelen på møtene, og de henter hvert år inspirasjon med seg hjem. Det beste med Sommer i Sør for de «yngste» er å treffe igjen venner de har blitt kjent med. De gleder seg sånn til å treffe de igjen. De eldste blant de yngste liker godt lovsangen, og å lære seg nye sanger. Guttene syns det er kjekt med fotballen, volleyballen og SIS-lekene. Ungdomsopplegget kan de ikke skrøyte nok av. En utfordring er at guttene syns det er lenge å vente før de er klar for tenåringsopplegget.

Normisjon ønsker familien Vignes Flesjå og deg velkommen til Sommer i Sør og Generalforsamling i neste uke. Velkommen skal du være!