Nytt fra gjenbruksbutikken i Sandnes, Galleri Normisjon

Tekst/Foto: Thor Bjørn Tjelta

Da Galleri Normisjon startet i 2010 kunne vi lese i regionbladet, at en bevisst satsing på gjenbruk skal gi en god inntektsøkning for Normisjon i en krevende økonomisk tid, samtidig som mange vil kunne finne en ny måte å yte frivillig innsats på i forhold til vår organisasjon. Galleri Normisjon gir også Normisjon en ny mulighet til å sette miljø på dagsordenen, som et konkret virkemiddel til å bekjempe vår «bruk og kast»-mentalitet. I tillegg til det rent forretningsmessige er gjenbruksbutikker også en måte å nå nye mennesker i Norge med det kristne budskapet.

Noen av de fine varene i butikken i sommer.

Gjenbruksbutikken i Sandnes, Galleri Normisjon er en av de ni gjenbruksbutikkene i Normisjon under paraplyen, Galleri Normisjon.

Vi startet Galleri Sola i 2010 og etter en lærerik tid flyttet vi til Sandnes i oktober 2013. Vi er nå i underkant av 50 frivillige medarbeidere med forskjellige arbeidsoppgaver. Hovedoppgavene er kundebehandling, pris-, dekor- og en transportgruppe. Finn.no og Facebook er to av våre viktige reklamevinduer som også krever oppfølging. Når vi så tilslutt tar med kaffekroken, som vi ønsker skal være en oase for våre kunder, har vi vel nevnt de viktigste arbeidsoppgavene.

Alle varene som vi selger er gitt av glade giver. I retningslinjene for Galleri Normisjon heter det at alt vi tar imot skal være rent, helt og brukbart. Vi tar ikke imot TV-apparater, og gamle PC/datautstyr, heller ikke kontormøbler, store senger, leksikon og utdatert litteratur. Ellers har den enkelte butikk lokalt, funnet ut varer som er lagt til denne listen.

Utstilling diskuteres. Fra venstre:  Ragnhild Nærland, Ragnhild Tjelta, Juliane Dyngeland og Marit Bjerga. 

Vi ser tydelig at fine varer gir rask omsetning. Småmøbler er populære, mens sofagrupper kan ta litt lenger tid å få solgt. Furumøbler er ikke populært, mens teakmøbler går fort unna. I fjor begynte vi å selge brukte klær og salget har tatt seg opp og utgjør i dag ca. 10 % av omsetningen.

Når det gjelder mottak av varer, så leverer mange av giverne småvarer selv, i esker eller poser, men når det gjelder større varer vurderes de ved befaring eller bilder. Vi henter gratis, men tar betalt for utkjøring. Overskuddet fra butikken går til region Rogaland.

Flere av de flotte varene i butikken i sommer.

Det er en trivelig og humørfylt pensjonistgjeng som betjener gjenbruksbutikken i Sandnes. Har du lyst å bli medarbeider? Vi har «fleksi» arbeidstid og valgfri fritid.

Vi har trivelige kunder og får i løpet av dagene mange flotte opplevelser som beriker hverdagen. Kanskje blir du den som skal få oppleve gode og meningsfulle dager i Sandnes. Vil du vite mer, ta kontakt med Jeanett på regionskontoret, Tlf. 982 16 160, eller undertegnede på tlf. 975 45 322.

Thor Bjørn Tjelta.

Du kan lese mer om oss ved å gå inn her