To små glimt fra gjenbruksbutikken i Sandnes

Tekst: Thor Bjørn Tjelta

Han tror han er katt!

På en varm sommerdag fikk vi besøk av et engelsk ektepar som skulle flytte til distriktet og trengte møbler. De hadde med en liten hund. Da de måtte bruke tid på å bestemme seg, tilbød jeg meg å finne litt vann til hunden. Da jeg satte vannskåla ned brydde hunden seg ikke. Du forstår, sa mannen, at hunden tror han er katt så den drikker bare melk. Jeg fant da litt fløtepulver og da gikk det bra. «Melken» forsvant og vi hadde en morsom opplevelse.

Takk for at dere stolte på meg!

Det var lørdag rett før stengetid da en kunde kommer til kassen med en bok han ville lese i helgen. Da han skulle betale kr 10,-, fant han ut at han hadde glemt pengene og ville sette boken  tilbake. Vi sa ta boka med deg og betal en gang du går forbi, og skulle du glemme det så trenger du ikke ha vond samvittighet. Han sa takk og gikk. På mandag kom han inn med en konvolutt adressert til oss som var i butikken på lørdag. Innhold, kr 50,- og tekst: Takk for at dere stolte på meg.