Soul Children inntok Jærgårdsfestivalen

Tekst/bilde: Lina Fisk Eide

Soul Children var med på Jærgårdsfestival en lørdag i august med artister fra både innland og utland.

Impuls fra IMI-kirken sto for lovsang, og litt seinere var det tid for Rogaland Soul Children Mass Choir. Det var fem kor fra vår region som øvde noen timer sammen for å ha konsert etterpå. Hilde Svela, dirigent i Frøyland og Orstad Soul Children, fikk korene til å bli så samkjørte som mulig. I tillegg til koret hennes var det sangere fra korene på Klepp, Stavanger, Tonstad, Strand og Moi. Når flere kor møtes slik kan det virke som en umulighet å få det til å høres fint ut på noen få timer. Men ikke i Soul Children-bevegelsen. Det merkes at korene er bygget opp på samme grunnvoll og har samme DNA. De lærer mye av det samme på forhånd. «We are the Soul Children, we are a family, we are the Soul Children, that’s who we are!»