Neste generasjons samfunnsbyggere

Tekst / bilde: Thomas Thesen

Vi har et fantastisk utgangspunkt. Det er hundrevis av ungdommer i vår region som ønsker å bety en forskjell og være med på noe som er større enn seg selv. De trenger noen som går et stykke vei sammen med dem, anerkjenner dem og henter frem gullet i dem.  Noen av disse ungdommene har vært sammen over 6 mandager denne høsten.

De har vært med på Onelife – et ledertreningskurs for ungdommer. Fokuset har vært å bygge karakter, utvikle ledere og påvirke samfunnet. På samlingene har vi brukt tid på relasjonene, undervisning, gruppearbeid og tilbedelse. Vi har vært innom tema som ledelsesteori, personlighetstyper, visjoner og de har fått noen konkrete verktøy som de kan bruke.

Drømmen vår er å utruste neste generasjon til å bli samfunnsbyggere og ledere som ikke bare leder i menighetssammenheng, men som er med og påvirker inn i alle lag og sfærer av samfunnet. Da må vi starte tidlig og gi dem troen på at de kan. Gud har skapt dem og gitt dem talenter som de skal forvalte. Vi skal gå i lag med dem og legge til rette for at de får utvikle seg som ledere.

Noen av sitatene fra deltakerne er –

«Jeg lærte hvor viktig det er å lytte og ikke bare snakke når du leder andre».

«Jeg har blitt bevisst på en del ting som jeg kunne fra før, men nå som jeg har blitt bevisst på det, kan jeg bli en bedre leder».

«Det var bra fellesskap og veldig kjekt at vi spiste sammen».

«Jeg lærte om mine egenskaper og hvordan jeg er som leder».

Bli med å investere i neste generasjon!