Enhet

Tekst / bilde: Thomas Thesen

«Vi tilbringer ikke lenger tid i de læremessige skyttergravene våre og Den hellige ånd er ikke lenger bare til stede på papiret.»

Sitatet er fra en av lederne i Agenda1 på Cuba. Agenda 1 har mange fasetter. En av dem er enhet. Om det er i Sandnes, Skudeneshavn, Jørpeland, Kambodsja, Mali eller Cuba, så opplever vi menigheter som står sammen og erfarer at de tilhører samme familie. På Cuba er det ca.15 menigheter fra 8 ulike kirkesamfunn som er med. Gjennom Agenda 1 er vi med og bygger en familiekultur hvor menighetsledere ikke lenger er sjalu på hverandre, men heier på hverandre. Deres seier er vår seier, og deres tap er vårt tap.

En pastor på Cuba forteller at det hadde gått opp for henne at det faktisk gikk an å si noe positivt til en annen pastor! Hun trengte ikke bare å kritisere. Hun ønsket å anerkjenne denne pastoren. Og det er interessant siden vi egentlig ikke har snakket om anerkjennelse, men det er mer et resultat av den familiekulturen som vi er med og bygger.

En av de andre lederne på Cuba sa, «vi trenger ikke lenger være redde for å miste vår identitet som kirkesamfunn på tross av at vi nå slipper nådegavene til». Når vi står sammen om oppdraget så blir ikke alle læresetningene det viktigste å løfte frem. Vi samles om det sentrale og står sammen om det. Svein Høysæter har oppsummert dette i setningen «Vi har én Far, én familie og ett oppdrag». Det er godt sagt!