Hei pappa!

Full trøkk i sangen på påskeleir på Vaulali.

Tekst/ bilde: Torunn Fjelde Hansen

«Hei pappa! Takk for at du er sammen med oss på denne leiren». Det er Signe-Andrea fra Ørnes i Nordland som har ansvar for å lede denne bibeltimen. Hun går for tiden på Tryggheim og er en av våre leirledere.

Totalt er vi ca 55 deltakere og ledere. På forhånd har Signe-Andrea «advart» oss. Det er ikke bare dialekten som er annerledes, men også hvordan hun starter en bønn: «Når dere hører noen ber, starter de ofte med «Kjære Gud», eller «Kjære Jesus». Gud er min himmelske pappa. Når jeg skal be, altså snakke med han, syns jeg det er naturlig å starte med «Hei pappa».

Det er flott å være på leir. Når vi er sammen over tid, gir det oss en mulighet til å bli bedre kjent. Ulike mennesker har ulike måter å uttrykke sin tro på. Med bredde i ulikheter, har vi mulighet å formidle bredde til deltakerne. Lederne er forskjellige, og det samme er deltakerne.

Jeg kjenner på en stolthet over det jeg får være med på. I leirarbeidet gir vi rom for at den enkelte skal få lov til å være som de er og bidra med det de er best på. Signe-Andrea kunne selvsagt begynt «Kjære Gud», som de fleste andre. Men hun velger å gjøre det på sin måte. Det er flott å være en del av ett fellesskap som gir rom for originaler!