5 x Reiersen på minileir

5x Reiersen synes det er kjekt på minileir!

Tekst og bilde: Kørner Høie

Det var ingen tvil om hvor Ellen Reiersen (63) fra Sveio skulle tilbringe pinsehelga. Det var på  minileir på Stemnestaden i Tysvær. Som så mange ganger før inviterte hun barnebarn på leir. Og denne gangen kom Kristian (7) fra Bømlo. Mikal på 6 kom med fly, han bor på Hadeland. Og Magnus på 5 som bor i Etne var også klar for leir. Og den femte, det var Ranveig på 14 fra Tysværvåg som var en av de tolv lederne som sørget for at alle hadde det bra. Hun er ofte med som leder.  

– Jeg har reist på leir med barnebarn mange ganger tidligere, sier Ellen som sammen med Edvin har 13 barnebarn. – Vi reiser på leir for å høre mer om Jesus, sier Ellen der hun spiser frokost med tre gutter, alle med forskjellig dialekt. – Vi liker kiosken der de selger kinderegg, sier guttene mens de  spiser brød og drikker juice. Ellers forteller de om padling og vannsprut, sykling og møter.

– Men du som voksen, hva har du igjen for leiren? – Jeg liker hele opplegget. Barna blir aktivisert av flinke ledere. Og jeg setter pris på at det også er kveldssamlinger for oss voksne. Dessuten må jeg skryte  av maten her, sier den stillferdige bestemora. Og når leiren var slutt, drog alle juniorene hjem med hvite sokker i bagen. Under den ene stod det Jesus, under den andre juniorens eget navn. Og så går livet videre…