Ungdom følger Jesus

Det er godt å ha en bil som rommer mange folk og mye utstyr.

Tekst / bilde: Kørner Høie

-Vi må være der ungdommene er! Linn Magritt Jansen Bru blir fort varm i trøya når hun snakker om ungdomsarbeid. – Og vi må snakke med dem og lære hva de heter! Og så må vi gjøre noe sammen med dem. Dette er vår oppskrift på offensivt ungdomsarbeid. Hun står midt oppi Young Life på Åkra. Et ungdomsarbeid der de fleste er mellom 13 og 20 år. Deres visjon er å nå ungdom som ingen andre når, på deres hjemmebane. YL tilhører en ungdomsbevegelse med utspring i USA, og som i dag har arbeid i over 100 land.

–Hvorfor blir tenåringer kristne i dag? – I første omgang er det nok det flotte fellesskapet av unge disipler som trekker dem.  Videre så treffer andaktene og vitnesbyrdene. Så kommer oppfølgingen i smågrupper og storgruppa med bibelundervisning. Det fører dem inn på fastere grunn. Jeg har nå vært med i tre og et halvt år. Det første var på fritid mens jeg var politi på Karmøy, videre som ansatt. 

–Hvor treffer dere ungdommen? –På Mix, på fotballbanen, i håndballhallen, på senteret, ja, overalt. Og så spiser vi mye is sammen. Men Cafe 3.16 er viktig for oss.  – Hva er det? – Den er i kjelleren på bedehuset hver tirsdag. Ofte er det 150 ungdommer der. Vi er 45 ledere fra mange frimenigheter, kirker og bedehus. Vi selger milkshake, is, brus, toast og av og til hamburgere og pommes frites. Her er mye god humor og variert allsang. Så sklir vi over på andakt eller vitnesbyrd. Og så innbyr vi til å ta imot Jesus. – Tar tenåringer imot Jesus på vanlige tirsdager, spør jeg. -Ja, veldig ofte. Ca 60 tar valget om å følge Jesus hvert år. Det er jo helt konge! Og disse blir med i smågrupper etter hvert.

–Men 45 ledere, det er mange, undrer jeg. –Ja, men vi vil være sammen med dem. Ikke bare låse opp døra for dem. Vi har ledersamling både før og etter kafeen. Og så ber vi sammen. En viktig del av Young Life er også sommerleiren i USA. Dit drar 50 stykker hvert år. Her møter vi andre YL fra andre land, samtidig er leiren av høy kvalitet på alle måter. Også her er det mange som tar imot Jesus. YL Vest-Karmøy har vært aktiv de siste seks årene, men Liv Hilde og Helge Tønnes Langåker har i mange år ryddet møblene til side i stua annenhver søndag for å gi plass til opptil 50-90 ungdommer når vi samles til storbibelgruppe.