Fra politi til ungdomsarbeider

Linn Magritt liker mye folk og høyt tempo.

Tekst / bilde: Kørner Høie

«Jeg trives best når jeg er sammen med folk. Mennesker er spennende – uansett!»

Dette sier Linn Magritt Jansen Bru (28), rennesøyjenta som drømte om å bli politi, men ble dradd mot noe større: hun ble ungdomsarbeider. Hun har nettopp parkert Transporteren som ofte er full av ungdommer og fritidsutstyr.

– Jeg var politi et år. Det var en spennende jobb i et kjempekjekt miljø. Men jeg kjente at jeg hadde hjertet mitt blant ungdommer, og valgte å si opp jobben for å arbeide i Young Life på Åkra. – Er du a- eller b-menneske, vil jeg vite.  – Jeg var a. Men etter at jeg flyttet til Åkra måtte jeg bli b for å følge ungdommenes døgnrytme.

– Å arbeide med ungdom er kjempespennende. Jeg brenner for at de må bli kjent med Jesus, sier jenta som er oppvokst på den lille øya Bru. Uten å være bombesikker, så lurer hun på om hun har evangelistgaven. – Jeg gleder meg veldig når ungdommer tar imot Jesus. Så mange er klar! Ja, de er kjempeklare. De trenger bare noen som kan lede dem. Hver måned ser vi nye som tar imot Jesus.

– Er du idrettsjente? – Hagen hjemme på Bru var vårt idrettsanlegg. Vi klatret i trær og spilte volleyball og fotball.  Ja, jeg har gått på volleyball-linja på Sagavoll Folkehøyskole og toppidrettslinja på Lyngdal KVS som var enda bedre. Men jeg er ikke med i organisert idrett nå. Ofte driver vi ballspill, men bare på gøy. – Livrett? – Krabbe, kommer det kontant fra jenta som er nummer to i en søskenflokk på tre. – Når du har en blank fridag, hva gjør du da? – Jeg har lyst til så mye! En dag i snekkerboden er fantastisk. Men jeg vil også være i skogen og brenne bål. Ja, hvis jeg ikke er ute og padler da.

Linn Magritt snakker lett og fort. Og jeg har merket for lenge siden at denne jenta har en brann inni seg. – Vi vil bygge hverdagsdisipler, ikke kirkegjengere, sier hun. Og bygge ungdom gjør hun. På Åkra har hun et stort byggearbeid sammen med lokale ledere i YL. Det blomstrer. Og denne sommeren er vi heldige som også har en bit av henne i Acta i nordfylket.

Gitaren hører med på leir.