10:13-festivalen 2019

Mye trygghet, trivsel og tro på 10:13-festivalen.

Tekst: Thomas Thesen Bilder: Ledere på festivalen

«Sommerens råeste uke» står det på flyeren til 10:13-festivalen, og det tror jeg de over 350 deltakerne og 150 lederne kan skrive under på. Ei uke med utrolig mye program, men først og fremst ei uke hvor vennskap bygges og styrkes. Vennskap med hverandre og vennskap med Jesus.

Trygghet, trivsel og tro er tre verdier festivalen bygger på. Festivalsjef, Leif Inge Sørskår, skriver: «Trygghet handler om at vi som er ledere er tilgjengelige, passer på, og at du (deltakeren) skal kunne få være deg selv her. Trivsel handler om at det er så mye kjekt som skjer, og at det er gode muligheter for å bli bedre kjent med andre deltakere. Tro handler om Jesus – hvem Han er og hva er det han vil – og at tro på Jesus også handler om deg og ditt liv.»

Det var over 50 deltakere som ga uttrykk for at de ville «åpne hjertet for Jesus», som spørsmålet lød. Da er alle timer som er brukt gjennom året på denne festivalen verdt det. Til sammen bruker våre ledere over 10 000 timer på denne festivalen. Det er rett og slett imponerende!

Det gikk ikke mange minutter etter festivalen var slutt før mailer og meldinger fra foreldre begynte å tikke inn. «Tusen takk», «vi er utrolig takknemlige», «dette er bare helt fantastisk», «er mektig imponert», «datteren vår kom jublende hjem», og slik kunne vi fortsatt. Denne festivalen setter spor i hundrevis av deltakere og deres familier. Spor som, for noen, vil ha en betydning inn i evigheten.

Vi har mange vi kan takke etter en slik festival. Det er foreldre, ledere, dugnadsfolk, ansatte på Horve og alle andre som snakker varmt og godt om festivalen. Men først og fremst retter vi en stor takk til Jesus og en stor takk for at vi får være med på det som Han gjør.

Her er noen bilder fra festivalen: